Nissan'dan öndeki araca çarptırmayan teknoloji

Nissan'dan öndeki araca çarptırmayan teknoloji

Nissan'dan öndeki araca çarptırmayan teknoloji
Yeni 'yapay zeka' konsepti, bir aracın ön veya arkasındaki bir araçla, yüksek hızlarda bile, çarpışma riskini azaltmaya çalışıyor.

Nissan Motor Ltd. Şti., arkadan çarpma nedeniyle meydana gelen kazalara iki açıdan da yaklaşan ve yeni bir teknoloji olan ''Öndeki Araca Çarpmayı Önleme Konsepti''ni sundu.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, bu teknolojinin, bir yandan sürücünün seyahat esnasında önünde seyreden araca çarpmasını önlemeye yardım ederken, aynı zamanda ani fren yapma riskini de azaltmaya yardımcı olarak arkadan gelen aracın çarpma riskini de azalttığı belirtildi.

Söz konusu teknolojinin, öndeki aracın uzaklığını ve hızını gösteren çok hassas bir radar sensörü aracılığıyla devreye girdiği dile getirilen açıklamada, sistemin hızın düşürülmesi gerektiğini tespit ettiğinde, sürücüyü hem ekran simgesiyle hem de sesli olarak ikaz ederken, gaz pedalını yukarı kaldıran bir kuvvet oluşturup sürücünün aracı sarsmadan yavaşlatmasını sağlayan kısmi fren sistemini uyguladığı kaydedildi.
Haberin devamı ↓

Yapılan açıklamada, sistemin, çarpışma riskinin olduğunu tespit ederse, otomatik olarak daha sıkı bir fren yaparak sürücünün emniyet kemerini sıkılaştırdığı kaydedildi.

Nissan, geliştirmiş olduğu ''Öndeki Araca Çarpmayı Önleme Konsepti'' sayesinde şu ana kadar çarpışma önleme sistemlerinin devreye girebildiği en yüksek hız olan 60 km/s'e kadar olası çarpışmaları önlemeye yardımcı olduğu belirtilen açıklamada, daha önce çarpışma önleme sistemlerinin daha düşük hızlarda devreye girebildiği, Nissan'ın yeni teknolojisi bu hızın neredeyse 60 km/s'e ulaşmasına yardımcı olduğu ifade edildi.

Açıklamada, Nissan'ın yeni teknolojisiyle, öndeki aracı daha erken tespit etmesinin yanı sıra sürücünün yüksek riskli bir durumdan kaçınmasını sağlayacak uyarılar verdiği, sistemin sürücünün hızını azaltmasına yardım etmek üzere tasarlandığı, aynı zamanda arkadan gelen aracın çarpma riskini de azalttığı vurgulandı.

(kaynak: Ntvmsnbc)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109