“Putin, Oğlu Karşılığında Kırım’ı İstedi!”

Ukrayna Parlamentosu Başkan Yardımcısı İrina Geraşçenko çarpıcı bir ifadede bulundu.

“Putin, Oğlu Karşılığında Kırım’ı İstedi!”
 “Putin, Oğlu Karşılığında Kırım’ı İstedi!”

Ukrayna Parlamentosu Başkan Yardımcısı İrina Geraşçenko çarpıcı bir ifadede bulundu.
Ukrayna Parlamentosu Başkan Yardımcısı İrina Geraşçenko, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Kırım Tatar halkının lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’na Rusya’ya bağlılığı karşılında oğlu Hayser Cemiloğlu’nu 2014’te serbest bırakmayı teklif ettiğini savundu.

Ukrayna Parlamentosu Başkan Yardımcısı İrina Geraşçenko, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’na Rusya’ya bağlılığı karşılında oğlu Hayser Cemiloğlu’nu daha 2014 yılında serbest bırakmayı ve kendisinin Kırım’a giriş yasağının kaldırılmasını teklif ettiğini ifade etti.

Hayser Cemiloğlu’nun serbest bırakılmasını yorumlayan İrina Geraşçenko, “Mustafa Ağa’nın oğlu ile birlikte olmasından dolayı mutluyum. Çok az insan biliyor ama Putin bağlılığı (sadakati) karşılığında Kırımoğlu’na oğlunu daha 2014 yılında serbest bırakmayı ve Kırımoğlu’nun işgal edilen Kırım’a giriş yasağını kaldırmayı teklif etti. Mustafa Ağa buna ret cevabı verdi” diye kaydetti.

Bunun dışında Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmelerde Hayser Cemiloğlu’nun Ukrayna’ya sevk edilmesi ile ilgili konuyu masaya yatırdığını, Cemiloğlu’nun serbest bırakılmasını istediğini ifade eden İrina Geraşçenko, “Söz konusu korkunç aile faciası meydana geldiğinden, Mustafa Ağa ve ailesi kolluk kuvvetlerine başvurdu ve olayı anlattı. Rüşvet vererek, ilişkilerini kullanarak cezadan kaçmaya çalışmadı. Bu, cesaret ve dürüstlüğün örneğidir.” dedi.

Hayser Cemiloğlu, 27 Mayıs 2013 tarihinde yakın aile dostu Fevzi Edemov'u sehven ateşli silahla öldürmüştü. Rusya, Kırım'ı işgal ettikten sonra Hayser Cemiloğlu'nu yasa dışı şekilde kaçırmış ve yargılamaya başlamıştı.

Rusya’nın Krasnodar Bölge Mahkemesi, 10 Haziran 2015 tarihinde Hayser Cemiloğlu'nu 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. 2 Eylül 2015’te Rusya Yüksek Mahkemesi, Krasnodar Bölge Mahkemesi’nin Kırım Tatar Halkının Milli Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun oğlu Hayser Cemiloğlu'na verdiği 5 yıl hapis cezası kararını değiştirdi ve cezayı 3,5 yıla indirdi.

25 Kasım 2016 tarihinde Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun Rusya’nın Astrahan şehrinde yasadışı olarak tutuklu bulunan oğlu Hayser Cemiloğlu serbest bırakıldı. Serbest bırakıldığından sonra Hayser Cemiloğlu, avukatı Nikolay Polozov ile Ukrayna’ya gitti.

(QHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER