Pendik'de Dev yatırımlar hayat buluyor

Pendik'de Dev yatırımlar hayat buluyor

Pendik'de Dev yatırımlar hayat buluyor
Pendik'de Dev yatırımlar hayat buluyor
Uluslararası havaalanı, Türkiye’nin ikinci büyük marinası, 5 yıldızlı oteller, alışveriş merkezleri, modern konutlar… Yakında inşa edilecek Teknopark, Üniversite ve daha fazlası… Anadolu Yakası’nın hızla büyüyen kenti Pendik, fiziki yatırımlar kadar Dünya Ralli Şampiyonası ve Uluslararası Boat Show gibi organizasyonlarla da adından sıkça söz ettiriyor. Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, ilçenin yatırımcıların gözdesi haline geldiğini belirterek; “Belediye olarak bu sürecin sağlıklı bir şekilde gelişmesi noktasında büyük gayretlerimiz var” diyor.

200 kilometrekarelik yüz ölçümüne sahip Pendik, son yıllarda baş döndüren bir hızla, ardı ardına gelen yatırımlara ev sahipliği yapıyor. 2000’li yılların başında inşa edilen ve 2010 yılında uluslararası uçuşlara açılan Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı ile başlayan gelişim süreci, son birkaç yılda zirveye çıkmış durumda. Kısacası kent, Pendik Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi, merkezi yönetim ve özel sektör yatırımları ile İstanbul’un en hızlı gelişen ilçesi konumuna gelmiş bir vaziyette. 

İnşasına kısa bir süre sonra başlanacak olan Teknopark’ta 900’ün üzerinde firma ve 18.000’den fazla uzman, Ar-Ge personeli ve nitelikli eleman çalışacak. Yaklaşık 720.000 m² kapalı alana sahip olacak. Dev tesiste savunma endüstrileri ağırlık olarak AR-GE çalışmaları yapılacak.

Uluslararası organizasyonlar dikkat çekiyor

562 bin nüfusa sahip Pendik, yatırımların yanı sıra ulusal ve uluslararası kültür-sanat ve spor  organizasyonlarıyla da adından söz ettiriyor. Özellikle Pendik Belediyesinin kültür-sanat alanında gerçekleştirdiği Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması ve Uluslararası Çocuk Festivali kentin en önemli organizasyonlarından. Sadece kültür sanatta değil spor alanında gerçekleşen etkinlikler de dikkat çekiyor. Örneğin geçtiğimiz dönem Dünya ve Avrupa Rally Şampiyonası da Pendik’te gerçekleşti. Bunun yanı sıra ilk defa Dünya Offshore 225 Şampiyonası yarışları Pendik Marina’da düzenlenen Uluslararası İstanbul Boat Show’a entegre olarak yapıldı.   
 
“Üniversite kurulması için arsa tahsis ettik”

Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin ilçenin kültür-sanat, spor ve eğitim alanında büyük bir gelişim sürecine girerek yatırımcıların gözdesi haline geldiğini belirterek; “Belediye olarak bu sürecin sağlıklı bir şekilde gelişmesi noktasında büyük gayretlerimiz var” diyor. Yıldız Teknik Üniversitesi’nin ilçede denizcilik üzerine bir enstitü kurması için belediyeye ait bir araziyi tahsis ettiklerini belirten Şahin; “Tek bir alanda değil, vatandaşların her türlü ihtiyacını karşılayacak, yaşam kalitesini yükseltecek, toplumun tüm kesimlerini memnun edecek çalışmalara imza atmaya çalışıyoruz. Tüm bu gayretli çalışmalarımızla Pendik şaha kalkacak” şeklinde konuşuyor.

5 yıldızlı otelin açılışını Başbakan Erdoğan yaptı

Pendik’in uluslararası havaalanı sahip olması ve ulaşım olanakları otelcilik sektörüne yönelik yatırımcıların dikkatini fazlasıyla çekmiş durumda. Kentte birbiri ardına 5 yıldızlı, tam donanımlı ve modern oteller inşa ediliyor. Bunlardan biri de yapımı biten Green Park Otel. 80 ila 2 bin kişi kapasiteli değişik büyüklüklerde yaklaşık 50 toplantı ve balo salonu bulunan 5 yıldızlı otelin açılışını geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi. Erdoğan beraberindeki heyetle birlikte açılış kurdelesini keserek hayırlı olsun dileklerini sundu.

Metro Pendik-Tavşantepe’de

Anadolu yakasının en önemli ulaşım projesi olan Kadıköy – Pendik Metro çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. TBM olarak bilinen kazı makinesi Pendik s25 shaftına varmak üzere. Sabiha Gökçen Havaalanı’na kadar uzayacak olan projeye Pendik Tavşantepe’de açılan s25 shaftı ile destek veriliyor. TBM makinesinin bu şafta varması ile projede önemli bir aşama kaydedilecek.  Kadıköy-Pendik metrosu tamamen bittiğinde, Pendik’ten hareket eden bir yolcu Kadıköy’e sadece 35 dakikada varmış olacak.

Türkiye’nin en büyük devlet hastanesi

İlçede sağlık sektörü de oldukça hareketli. Yeni açılan özel hastanelerin yanı sıra yeni hizmete giren ve resmi açılışı önümüzdeki haftalarda yapılacak olan Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türkiye’nin “En büyük devlet hastanesi” konumunda yer alıyor. 540 yataklı hastanede acil müdahale, hemodiyaliz, yoğun bakım, laboratuar, doğumhane, anestezi, vaka değerlendirme, kan alma, hasta hazırlama, otopsi, tabut, dinlenme, teknisyen, asistan, morg, sığınak, bekleme, kayıt, depo, arşiv, pansuman, psikolojik test, teknisyen, efor, EKG, EKO ve soğuk odalar bulunuyor.

Kültür-sanat ve sporun Pendik’in vazgeçilmez bir parçası olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, otomobil tutkunları için bu yıl yepyeni bir organizasyona imza attı. Sanatçılar Türkan Şoray, Rasim Öztekin, İzzet Günay ve Hamit Haskabal’ın katılımıyla sahilde “Pendik'te klasik bir şenlik” adlı etkinlik düzenledi. Klasik araçlara sahil turu için start veren ve konvoya en önde 1930 model Ford ile eşlik eden Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, “Pendik'te klasik bir şenlik” etkinliğini geleneksel hale getirmeyi planladıkların belirtti.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER