MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Erol Gül, Ülkü OcaklarI MHP’nin membasıdır

MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Erol Gül, Ülkü OcaklarI MHP’nin membasıdır

MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Erol Gül, Ülkü OcaklarI MHP’nin membasıdır
MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Erol Gül, Ülkü OcaklarI MHP’nin membasıdır


Parti içi gençlik organizasyonu bulunmayan MHP’de bu iş, arada resmi bağ olmasa da Ülkü Ocakları’na endekslenmiş durumda. İstanbul İl Başkan Yardımcısı Erol Gül, Ülkü Ocakları’nın MHP’nin membaını oluşturduğunu belirtiyor. MHP’nin gençlik örgütü bulunmasa da genç politikacıların siyaset ürettiği bir yer olduğunu savunan Gül, “Gençler için politikanın adresi MHP’dir çünkü biz reaksiyoner değil aksiyoner bir hareketiz” tespitinde bulunuyor.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ocakların partiye müdahil olmaması yönündeki tavrı nedeniyle arada resmi bağ bulunmaması ise Gül’e göre problem teşkil etmiyor. Çünkü zaten Ülkü Ocakları MHP’ye, MHP de Ülkü Ocakları’na vâkıf. Gül, gençliğin önündeki sorunları ise istihdam ve depolitizasyon olarak niteliyor.

Gül istihdam için meslekleştirme kampanyalarına ihtiyaç duyulduğunu belirtirken depolitize gençliğin ise üniversite öğrencilerinin siyasi partilerle organik bağını kuracak yapılarla en aza indirilebileceğini belirtiyor.

Gül, spesifik olarak da doğu ve güneydoğudan göçle gelen gençlere yöneldiklerini kaydediyor. Gül bu konuda, “Terörden dolayı göçen bu gençler için ciddi üzüntü içindeyiz. Uyuşturucu, gasp, ve sair suçla haşır neşir vaziyetteler. Bu gençlerin yaşadığı yerlerdeki bazı bölgeleri devlet bile boş bırakmış vaziyette. O tür yerlerde parti temsilciliklerimiz var. Partililerimize o bölgelerden istihdam yaratmaları için ricacı oluyoruz. Ayrıca etnik bir ayrım gözetmeden her türlü yardımı yapmaya çalışıyoruz.

Başkanın karizması çok sağlam
MHP’nin il başkanlığı binası Sanayi Mahallesi’nin kenarında büyük bir işhanının en üst katında, organize ve düzenli bir görünümde. Gençlik kolu bulunmayan partinin il başkan yardımcısı düzeyinde ağırlandığımız odasındaki Türk İslam sentezi ise belli belirsiz. Parti binasının genelinde disiplin kendini hissetiriyor. MHP’de resmi giyimli bir polis görevlisi var. Benimle görüşen Ülkü Ocakları kökenli İl Başkan Yardımcısı Erol Gül, son derece kibar ve özenli giyimiyle dikkat çekiyor. Ancak röportaj yaptığımız odaya girmek isteyen partilileri elinin tersini gösterdiği tek hareketiyle engelleyecek kadar da otoriter. Nezaket ve tevazu dolu Erol Gül, o el hareketiyle MHP’nin hiyerarşik yapısını unutturmuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER