Yerel Yönetimler okulunda son ders Başkanlardan

Yerel Yönetimler okulunda son ders Başkanlardan

Yerel Yönetimler okulunda son ders Başkanlardan
Yerel Yönetimler okulunda son ders Başkanlardan

 
Sosyal Demokrasi Vakfının yerel yönetimler okulunun son dersini Maltepe, Kartal ve Sarıyer Belediye Başkanları verdi. Sarıyer’deki son derste Başkanlar tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, yerel yönetimler okulunun çok önemli olduğunu vurguladığı konuşmasında ‘’Sosyal demokrat yerel yöneticiler olarak başarı sırrımız halkla iç içe olmamızdır.

 Bizi başkanlığa, mesleklerimizi yaparken sergilediğimiz başarı öykülerimiz ve demokrat tavırlarımız taşıdı. Biz Belediye başkanlığına gelirken dürüst olacağız, saydam olacağız ve halka hesap vereceğiz, dedik. Bunu yapıyoruz. Ben cimri bir Belediye Başkanıyım. Göreve geldiğim birinci yıl uyguladığım tasarruf yöntemleri ile 8 trilyon borcumuzu kapattık. Gururla söyleyebilirim ki borçsuz tek belediye biziz.

Yatırımlara bu yıldan itibaren start verdik. Maltepe kurulduğundan bu yana hep sağ partiler tarafından yönetildi. Biz şimdi sosyal projelerimizle fark yaratıyoruz‘’ dedi. Kalp cerrahlığı ve eğitmen kimliğinin kendisine başkanlık sırasında çok büyük avantajlar  getirdiğini dile getiren Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin Cumhuriyet Eğitim Merkezi ve Altın Kart projelerini katılımcılara anlattı.

‘’Biz sosyal demokrasinin bekçileriysek halkla el ele kol kola olmalıyız‘’ diyen Başkan Zengin,  ‘’Geçen yıl 100 çocuğumuzun umutlarını gerçekleştirdik. Olmaz denileni yaptık Cumhuriyet Eğitim merkezi ile. Bu merkezde 100 çocuğumuza aile olduk. Onlar da tüm Türkiye’ye fırsat tanınırsa neler yapılabileceğini  gösterdi. 100 çocuğumuzdan 90’ı artık üniversite öğrencisi. Bu yıl bu sayı 250’ye çıktı. Aynı  şekilde 250 öğrencimizi de SBS’ye hazırlıyoruz.

 Bu projemiz gönüllülerin katkısı ile büyüdü. Biz insanların yüreklerine inanıyoruz dedik ve onlar bizi hiç yanıltmadı. Aynı şekilde evlatları olacağız dedik ve 65 yaş üstü ve engelliler için evde sağlık hizmeti başlattık. Bu proje herkese örnek olmalı, tüm Türkiye’de yaygınlaşmalı. Bize göre sosyal demokrat belediyecilik  anlayışı budur. Önemli olan insanlarımızın sorunlarını çözebilmek.

 Sizlerden tek isteğim var her zaman insanlara yardım ederken yanımızda olmaya hesap sormaya devam edin‘’diye konuştu. Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de deneyimlerini katılımcılarla paylaşmasının ardından Sodev Onursal Başkanı eski Bakan Ercan Karakaş sosyal demokrat yerel yönetimlerin neler  yapması gerektiğini anlattı. Yerel yönetimler okulunun son dersi sertifika töreni ile sona erdi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER