Dev ihale Ağaoğlu’na kaldı

Dev ihale Ağaoğlu’na kaldı

Dev ihale Ağaoğlu’na kaldı
Dev ihale Ağaoğlu’na kaldı

Emlak Konut'un dev arazi için düzenlediği ihale, ikinci en iyi teklifi veren Ali Ağaoğlu'nda kaldı.
İhaleye 1.2 milyar TL ile rekor teklif veren Yeşil İnşaat ve Metal Yapı önderliğindeki konsorsiyum, açılan imar planı davasını ve Emlak Konut'un süre uzatımı vermemesini gerekçe göstererek ihaleden çekilmişti.

Emlak Konut GYO'dan açıklama
Emlak Konut GYO'dan yapılan açıklamada, "Yeşil İnşaat ve Metal Yapı önderliğindeki konsorsiyumun imar planına açılan davayı gerekçe göstermek suretiyle sözleşme imzalamaktan imtina etmiş ve 4 Kasım mesai bitimi sonunda yazı ile belirsizliğin giderilmesine kadar ek süre talebinde bulunmuştur. Ancak Ortak Girişimin bu talebi şirketimizce kabul edilmemiştir" denildi.

Açıklamada, Ayazağa'daki projenin daha önceki ihalede ikinci en uygun teklifi veren "Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hiz. A.Ş."ne ihale edilmesi ve sözleşme imzalamaya davet edilmesi hususunda işlemlere başlandığı kaydedildi.

"Bu proje için de 'yaptım olacak' diyeceğim"
Akdeniz İnşaat'ın sahibi olan Ali Ağaoğlu, dün Hürriyet'e yaptığı açıklamada, arazi için hâlâ istekli olduğunu belirterek ve bu konuda Emlak Konut GYO’dan gelecek tebligatı beklediklerini ifade etti. İmar planı iptali davası ve yürütmenin durdurulması davasının projenin ilerlemesinde herhangi bir sorun oluşturmayacağını belirten  Ali Ağaoğlu, şunları söyledi: “Bir sorun olacağını zannetmiyorum. Ne olursa olsun, bu araziye gireceğiz. Şu anda şifai teklif geldi ancak resmi teklifi bekliyoruz. Ağaoğlu’nun sermayesi, teknolojisi ve bilgi birikimi bu projenin altından kalkabilecek durumda. Bu araziye bu proje için de ‘yaptım, olacak’ diyeceğim.”

Ağaoğlu Şirketler Gurubu Telefon ve Adresleri İçin Tıkla

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER