‘’ Herkes bizi Maltepeliyiz diye kıskanıyor ‘’

‘’ Herkes bizi Maltepeliyiz diye kıskanıyor ‘’

‘’ Herkes bizi Maltepeliyiz diye kıskanıyor ‘’

‘’ Herkes bizi Maltepeliyiz diye kıskanıyor ‘’

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’in ‘’en büyük hayallerimden biri ‘’ diyerek start verdiği Altın Kart hizmetinden yararlanan bir grup Maltepeliden Başkana teşekkür ziyareti.  Belediye Başkanı Zengin’in tek tek ellerini sıkarak karşıladığı Maltepeli vatandaşlar Altın Kart uygulamasının hayatlarında yarattığı farkı anlattılar. ‘’Halkın başkanısınız‘’, ‘’Herkes bizi Maltepeliyiz diye kıskanıyor’’, ‘’Sonunda bizi önemseyen bir başkana sahip olduk‘’ sözleri ile başkana teşekkür eden vatandaşlar,  projenin bütün Türkiye’ye örnek olmasını istediler. 

Toplantıdaki en duygusal konuşmayı ise 91 yaşındaki Refik Tezgider yaptı. Selanikli olduğunu dile getiren Tezgider’in ‘’Bugün bizi kabul etmenizin bambaşka anlamları var. Ben Kemalist bir babanın Kemalist oğluyum. Atatürk bu yüzyıla damgasını vurdu. Çok büyük kaybımız var bizim‘’ sözleri karşısında ‘’O yalnız bir dahiydi. Hepimiz onun açtığı yoldan onun ışığından yararlanarak bu ülkeyi daha ileri düzeylere taşıyacağız. Zor günlerden geçiyoruz. Bu zor günleri birlikte aşacağız ‘’ dedi. Daha önce evinde ziyaret ettiği Feriha teyzenin ‘’Elektrik işleri için seni bekliyorum‘’ isteğini ‘’Mutlaka geleceğim ‘’ diye yanıtlayan Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin  ‘’Hem insan hem de doktorum. Bu proje benim idealimdi, bunu gerçekleştirdiğim için mutluyum. Sizlere de teşekkür ederim. Bunu hep birlikte yaptık. Yaşlı genç el ele kol kola olmalıyız. Burada müjdesini veriyorum, yakında yaşam merkezleri açacağız. Biz artık kocaman bir aile olduk. Bu tür projelerle Maltepe hak ettiği değere kavuşacak ‘’ diye konuştu.

Başkanı evlerine de davet eden vatandaşlar Altın Kart ile sağlık hizmetlerini ne kadar çabuk aldıklarını Altın Kartın yalnızca sağlık hizmeti vermediğini dile getirdiler. Bir vatandaşın ‘’Annem Altın Kart hizmetinden yararlandı. Ne yazık ki kendisini yakın zamanda kaybettik. Ben size onun bir vasiyetini anlatmak için geldim. Annem bütün akrabaları arayarak bu adamdan başka kimseye oy vermeyin herkes ona dua etsin diye vasiyet etti. Altın Kartın biz çok yararını gördük; dilerim bütün Türkiye böylesi güzel projeleri örnek alır. Bizim yaşadığımız huzuru yaşar ‘’ sözleri duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Maltepe Belediyesinin yaklaşık üç aydan bu yana devam eden Altın Kart dağıtımında 20 bin rakamına ulaşıldı. Hedef 65 yaş üstü ve engelli 40 bin vatandaşa Altın Kart dağıtılması.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER