Maltepe’de bir destan yazılıyor” Meral Onat, Metin Üstündağ, Gülay Batur ve Behiç Pek ile karikatür Söyleşisi

Maltepe’de bir destan yazılıyor” Meral Onat, Metin Üstündağ, Gülay Batur ve Behiç Pek ile karikatür Söyleşisi

Maltepe’de bir destan yazılıyor” Meral Onat, Metin Üstündağ, Gülay Batur ve Behiç Pek ile karikatür Söyleşisi
“Maltepe’de bir destan yazılıyor” Cumhuriyet Eğitim merkezi öğrencileri, ünlü karikatüristler Meral Onat, Metin Üstündağ, Gülay Batur ve Behiç Pek ile karikatür ve hayat üzerine bir sohbet etti.  Öğrenciler, karikatüristlerle söyleşilerinde hem eğlenerek moral depoladı, hem de onların karikatürle nasıl tanıştıklarını dinleyerek, meslek seçimleri üzerine küçük taktikler aldı.

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin,  söyleşi öncesi yaptığı konuşmada, “öğrencilerimizin meslek seçimlerini yapacakları bu kritik dönemde, mizahçılarımızdan öğrenecekleri her şey bakış açılarının zenginleştirecek” dedi..  Başkan Mustafa Zengin, “Hayat mizahla ifade edilir. Bu sanatçılarımızın sizlere kazandıracağı çok şey var. Bugün başlayan dostluğunuz ömür boyu sürecek.” dedi.

Meral Onat, Belediye Başkanı Mustafa Zengin’in Maltepe’de bir destan yazdığının farkındayız diyerek başladığı konuşmasında,”Belediye Başkanımın adı aslında Mustafa Gönlüzengin olmalı. Hiçbir beklenti içine girmeden gençlere eğitimde fırsat eşitliği sağlıyor. Sağlık ve eğitim dahil pek çok alanda bir devrim yapıyor. “ dedi.

Metin Üstündağ, kendi eğitim yaşamından örnekler vererek başladığı konuşmasında öğrencilere, “Cumhuriyet Eğitim Merkezi sizler için önemli bir kaynak.  Hepinizin yapabileceği pek çok iş var. Eğlenerek yaptığınız bir şeyi, mesleğiniz haline getirin. Acele etmeyin, araştırın. Kendinizi tanıyın“ dedi. Metin Üstündağ, tesadüfler sonucu karikatürle tanıştığını anlattığı konuşmasında, “uzun zaman Oğuz Aral’ın çıkardığı Gırgır dergisine gidip geldim. Hiçbir karikatürüm yayınlanmadı. Bir gün Oğuz Aral beni çağırdı.  İşten çıkarıldığımı düşündüm ama o gün bana ilk çizimlerimi yaptığım köşemi verdi. Hiç beklemediğim bu gelişme,  sabırla dergiye gidip gelmem sayesinde oldu.”dedi.

Gülay Batur, Türkiye’de kadın karikatüristler olarak çok şey başardıklarının altını çizerek, “bu meslek kadınlar için oldukça zor bir alan. Türkiye’de çok sayıda kadın karikatürist var ve  çok şey başardık. Türkiye’de aksaklıklar o kadar çok ki mizah ve mizahçı da fazla “dedi.
Behiç Pek, Politikacıların muhalefette iken karikatürü sevdiğini, karikatüristlerin toplumdaki sosyal, ekonomik ve politik aksaklıklardan beslendiğini söyledi.
Kahkahalar içinde geçen sohbetin ardından ünü karikatüristler, öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı. Prof. Dr. Mustafa Zengin’in sanatçılara birer çiçek armağan etti. Ve hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek, en kısa zamanda tekrar buluşmak üzere ayrıldılar.

ATAŞEHİR WEB

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER