Başkan Şahin’den aile hekimlerine destek

Başkan Şahin’den aile hekimlerine destek

Başkan Şahin’den aile hekimlerine destek
Başkan Şahin’den aile hekimlerine destek Aile Hekimleri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Kenan Şahin, hem dilek ve sıkıntıları dinledi hem de çözüm önerileri sundu. 1 Kasım 2010’da hizmete giren ‘Aile Hekimliği’ uygulamasının yeni olması sebebiyle bazı sıkıntılar yaşandığını ve bunu çok iyi bildiğini belirten Şahin, hekimlere seslenerek; “Bu sisteme inanıyoruz. Aldığınız eğitimin hakkını vermek için önünüzde bir fırsat var. Hep birlikte Pendik’te sağlığın kalitesini daha da yükseltelim.”dedi.

Pendik’teki Aile Sağlığı Merkezleri’nde görevli hekimlerle bir araya gelen Belediye Başkanı Kenan Şahin, hem dilek ve sıkıntıları dinledi hem de çözüm önerilerini sundu. Toplantıda söz alan aile hekimlerinden kimi kullandıkları mevcut binaların fiziki yetersizliğini kimi de merkezlerin güvenlik noksanlığını dile getirdi. Ancak hekimler, en büyük sıkıntının 1 Kasım 2010’da uygulamaya konan ‘Aile Hekimliği Hizmeti’nin vatandaşlar tarafından tam olarak anlaşılamaması olduğunu belirtiler. Kaymakam Cafer Odabaş ve İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Ayşegül Akgün’ün de katıldığı programda konuşan Belediye Başkanı Kenan Şahin, Pendik’teki aile sağlığı merkezlerine imkânlar dâhilinde destek vermeyi sürdüreceklerini; ancak bunun yer temini şeklinde olabileceğini, yüksek maliyetler nedeniyle teknolojik destek vermeyeceklerini söyledi.

Ertuğrul Gazi’ye prefabrik Aile Sağlığı Merkezi

Kendisi de aynı zamanda bir hekim olan Belediye Başkanı Kenan Şahin, Aile Hekimliği uygulamasındaki sıkıntıları çok iyi bildiğini söyledi. Pendik’te her ne kadar bina yetersizliği gibi sıkıntılar yaşansa da, çevre ilçelere nazaran çok daha iyi durumda olunduğunu ifade eden Başkan Şahin, belediye olarak kentteki aile sağlık merkezlerine gönderecekleri ekiplerle durum tespiti yapacaklarını söyledi. Konuşmasında bina yetersizliği olan bölgelerin kendileri için öncelikli olduğunu vurgulayan Şahin, bu kapsamda Ertuğrulgazi ve Çamlık Mahallelerinin kesiştiği bir bölgeye prefabrik aile sağlığı merkezi inşa edeceklerini söyledi ve bir iki ay içinde hizmete gireceğini sözlerine ekledi.

“Kentteki sağlığın kalitesini daha da yükseltelim”

Toplantıda soruları tek tek cevaplayan Belediye Başkanı Kenan Şahin, her alanda olduğu gibi sağlıkta da sıkıntıların sadece belediye ile çözülemeyeceğini, bir araya gelinerek en iyi sonucun alınabileceği mesajını verdi. Başkan Şahin; hekimlere seslenerek; “Bu sisteme inanıyoruz. Aldığınız eğitimin hakkını vermek için önünüzde bir fırsat var. Bir araya gelin ve beraber Pendik’te sağlığın kalitesini daha da yükseltelim.”şeklinde konuştu.

Kısa kısa…
-Pendik’te 32 Aile Sağlığı Merkezi var
-103 Aile Hekimi hizmet veriyor.
-En büyük sıkıntıları, vatandaşların aile hekimliği uygulamasını tam olarak bilmemeleri
- Acil taleplerden biri de; vatandaşın Aile Sağlığı Merkezlerini daha rahat bulabilmesi için “Güllübağlar A.S.M” gibi yön levhalarının kentin çeşitli noktaların konulması

ATAŞEHİR WEB

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER