Maltepe Belediye Başkanı Zengin’den Gençlere Çağrı

Maltepe Belediye Başkanı Zengin’den Gençlere Çağrı

Maltepe Belediye Başkanı Zengin’den Gençlere Çağrı
Maltepe Belediye Başkanı Zengin’den Gençlere Çağrı   Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, gençlere birer hobi edinin çağrısı yaptı. “Gençleri madde bağımlılığından kurtarmak için neler yapabiliriz” konulu panele konuşmacı olarak katılan Belediye Başkanı Zengin, “Çocuklarımız, gençlerimiz, spor ve sanatla iç içe olduklarında her türlü kötü alışkanlıktan uzak dururlar. Biz Maltepe’de bulduğumuz her boş alana çocuklarımızın ve gençlerimizin kaliteli vakit geçirebilecekleri yeşil alanlar, parklar yapıyoruz. Marmara Üniversitesi’nin Başıbüyük’te bir arazisi var. Atıl durumda olan bu araziyi halkın kullanımına açmak istiyoruz. Futbol sahası yapmak istiyoruz. Kapalı spor sahası yapmak istiyoruz. Ancak, üniversite bu araziyi belediyeye vermiyor ” dedi.

Prof. Dr. Mustafa Zengin,  insana hizmet için yola çıktıklarını, genç, yaşlı, kadın ve çocuk olarak toplumun tüm katmanlarının ihtiyaçlarına cevap verecek somut projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.  Başkan Zengin, “Gençlerimizin müzikle içiçe olması için de Maltepe Belediyesi Senfoni Orkestrası’nı kurduk. Hizmetlerimiz ve çalışmalarımız, bizi haksız eleştiren kötü niyetli insanların yüzüne çarpacaktır.” Dedi.

“Bilgilenmek ve öğrenmek, önlemektir” adlı panelde, Belediye Başkanı’nın yanı sıra, gazeteci, sanatçı, sporcu, avukat, narkotik şube görevlisi, uyuşturucudan hayatını kaybetmiş bir genç kızın annesi de konuşmacı olarak katıldı. Panelde, madde bağımlılığının toplumun her kesiminin sorumluluğu olduğunun altı çizildi. Panelistlerden AMATEM Kurucusu Mansur Beyazyürek, madde bağımlılığının önce sigarayla, sonra alkolle başladığını vurguladı. Madde bağımlısı olanların, yüzde 83’ünün sigara kullandığını söyledi. Uyuşturucudan hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Begüm Gökpınar’ın annesi,”bağımlı olan kişileri kendiniz kurtarmaya çalışmayın. Mutlaka profesyonel hizmet veren kurumlardan yardım alınması gerekiyor” dedi.

Dinleyicilerden gelen soruların yanıtlandığı bölümde bir genç, panelistlerden AMATEM’in kurucusu Prof. Dr. Mansur Beyazyürek’ten tedavi olmak için yardım istedi. “uyuşturucu kullanıyorum. Hastaneye yatmak istiyorum” diyen gence, Prof. Beyazyürek, “seni kutluyorum. Kendin tedavi olmak istiyorsun. Hemen hastaneye gel. Yardım edeceğim” cevabını verdi.

Lions Derneği Anadolu Yakası Yönetim Çevresi‘nin düzenlediği panelde, sanatçı Berna Laçin, futbol antrenörü eski milli futbolcu Engin Ünverel, Av, Serdar Şahin, Narkotik Şube Müdürü Dr. Ali Ünlü ve Gazeteci Mihriban Beyaz da birer konuşma yaparak, bağımlılıktan uzak durmak ve bağımlıların tedavi edilmesi için neler yapılması gerektiğini anlattılar. Panelin sonunda Lions derneği tarafından Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin ve AMATEM Başkanı Mansur Beyazyürek’e bir plaket verdi.

 


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER