KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY LÜBNAN’DA…

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY LÜBNAN’DA…

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY LÜBNAN’DA…
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY LÜBNAN’DA… YÜKSEK DÜZEYLİ DÖRTLÜ İŞBİRLİĞİ KONSEYİ TOPLANTISI BEYRUT’TA BAŞLADI.

•    Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye’nin turizm konusundaki tecrübesini Ortadoğu’daki ülkelerle paylaşacağını söyledi.
•    Günay: “Turizm sektörü doğrudan barıştan beslenen ve barışı besleyen bir sektördür.”
•    Türk turizmciler Suriye, Lübnan ve Ürdünlü turizm çalışanlarına Türkiye’de eğitim verecek.
    
    Kültür ve Turizm Bakan Ertuğrul Günay’ın Lübnan, Suriye ve Ürdünlü Turizm Bakanları ile birlikte katıldığı ''Yüksek Düzeyli Dörtlü İşbirliği Konseyi' toplantısı Beyrut'ta başladı.

    Bölge ülkeleriyle siyasi diyalogun güçlendirilmesi, ekonomik işbirliğini azami seviyeye çıkaracak şekilde düzenlemeler yapılması ve halklar arasındaki kültürel etkileşimin yoğunlaştırılması amaçlanan toplantının açılışında bir konuşma yapan Bakan Günay, dört ülkenin gelen ziyaretçi sayısı açısından hak ettiği yerde olmadığını belirtti. Günay sözlerine şöyle devam etti:

    “Gerçekten yaşadığımız coğrafya dünyanın maddi ve manevi anlamda son derece önemli, son derece eşsiz coğrafyalarından birisidir. Ancak yakın geçmişte yaşanan bir çok olay bu coğrafyanın değerini dünyanın anlamasına ve bizim halklarımızın da bu coğrafyanın değerine uygun yaşamasına imkan vermemiştir”
    Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay “Turizm sektörü doğrudan doğruya barıştan beslenen ve barışı destekleyen bir sektördür. O yüzden bu alanda yapacağımız işbirliği bütün öteki alanlara olumlu etkiler ve katkılar sağlayacaktır” diyerek turizmin etki alanına da vurgu yaptı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER