HOLLANDALININ TATİL TERCİHİ TÜRKİYE

HOLLANDALININ TATİL TERCİHİ TÜRKİYE

HOLLANDALININ TATİL TERCİHİ TÜRKİYE
HOLLANDALININ TATİL TERCİHİ TÜRKİYE   HOLLANDA, 11-16 OCAK 2011 TARİHLERİ ARASINDA DÜZENLENECEK OLAN UTRECHT TURİZM FUARI’NA HAZIRLANIYOR…

TÜRKİYE FUARIN EN BÜYÜK 10 KATILIMCI ÜLKESİ ARASINDA YER ALIYOR…

HOLLANDA’NIN GfK PAZAR ARAŞTIRMA ŞİRKETİ VERİLERİNE GÖRE TÜKİYE, 2011 YILI PAKET TUR SATIŞLARINDA ORTALAMA YÜZDE 16 ARTIŞ SAĞLADI…

Hollanda’nın Utrecht Eyaleti’nde, 11-16 Ocak 2011 tarihleri arasında tur operatörleri, sektör temsilcileri ve ziyaretçilerin geniş katılımıyla ‘2011 Utrecht Turizm Fuarı’ düzenleniyor. Hollanda’da her yıl 135 bin kişinin ziyaret ettiği ve önemli bir tanıtım alanı olan Utrecht Turizm Fuarı’nda Türkiye 1400 m2’lik bir alanda temsil ediliyor. Türkiye bu düzeydeki katılımıyla fuarın en büyük 10 katılımcısı arasında yer alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Lahey Tanıtma Müşavirliği tarafından 750 m2’lik bir alanda ve Türkiye’den 34 katılımcı kuruluş ile birlikte oluşturulacak “Türkiye Standı”nda Türk mutfağı ile geleneksel el sanatlarından örneklerin sergilenmesi planlanıyor.

Türkiye’ye En Çok Ziyaretçi Gönderen 6. Ülke Hollanda

Hollanda’nın turizm istatistiklerini hazırlayan GfK isimli pazar araştırma şirketinin tur operatörleri ve seyahat acentelerinden edindiği veriler, 2011 yılı sonu itibariyle, Türkiye’ye yönelik paket tur satışlarının geçtiğimiz yıla oranla yüzde 15,91 arttığını gösteriyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı istatistiklerine göre ülkemize en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında 6. sırada yer alan Hollanda, 1 milyon 45 bin 159 ziyaretçi sayısıyla, Türk turizminde ortalama yüzde 4 pazar payı oluşturuyor. Türkiye’nin Yunanistan ve İspanya ile birlikte en popüler tatil seçeneklerinden olduğu ülkede Türkiye küresel ekonomik krize rağmen popülaritesini halen koruyor.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER