TOPKAPI SARAYI’NIN ASKERİ DEPOLARI ARTIK KÜLTÜR-SANATIN HİZMETİNDE

TOPKAPI SARAYI’NIN ASKERİ DEPOLARI ARTIK KÜLTÜR-SANATIN HİZMETİNDE

TOPKAPI SARAYI’NIN ASKERİ DEPOLARI ARTIK   KÜLTÜR-SANATIN HİZMETİNDE
TOPKAPI SARAYI’NIN ASKERİ DEPOLARI ARTIK   KÜLTÜR-SANATIN HİZMETİNDE  Topkapı Sarayı’nın askeri depoları Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edildi.

Depolar artık kültür ve sanat etkinlikleri ile müze sergilemesi için kullanılacak.

Milli Savunma Bakanlığında bulunan Topkapı Sarayı alanındaki depoların Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis işleminde sona gelindi. Topkapı Sarayı içerisinde yer alan 19 askeri depo kültürel amaçlarla ve “müze” olarak kullanılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Topkapı Sarayında İmparatorluğun zengin koleksiyonlarının olduğunu ve bunların sergilenmesi gerektiğini belirtmiş, depoların Topkapı Sarayının sergi alanı açısından rahatlaması anlamında önemli olduğunu dile getirmişti. Günay: “İmparatorluğun bütün hazinesi var. Sergilenmeyi bekleyen dünyanın en zengin koleksiyonları var. Ama yerimiz yok. Depolar bize geçtikten sonra Topkapı Sarayı rahatlamış olacak” demişti.

“İstanbul 2010 Kültür Başkenti” projesinin en önemli ayaklarından biri olan Topkapı Sarayı'ndaki iyileştirme çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından büyük oranda tamamlandı. Uzun yıllardır askeri malzeme saklanması amacıyla kullanılan depoların müze olarak değerlendirilmesine uygun ortam hazırlandı. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan tarihi yarımadada bulunan ve Sur-i Sultani olarak da anılan Topkapı Sarayı’nın amacına uygun olarak kullanılması adına önemli bir adım daha atılmış oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER