Topkapı'nın Sarayı Müzesi yeni başkanı Haluk Dursun

Yaş haddinden dolayı haziran ayında görevinden ayrılan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yerine Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Doç. Dr. Haluk Dursun oldu.

Topkapı'nın Sarayı Müzesi yeni başkanı Haluk Dursun

 Yaş haddinden dolayı haziran ayında görevinden ayrılan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yerine Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Haluk Dursun oldu.

Topkapı'nın Sarayı Müzesi yeni başkanı


Yeni Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Haluk Dursun oldu.

 

Yedi yıldır Topkapı Sarayı Müzesi Başkanlığı yapan ve haziran ayında yaş haddinden dolayı görevinden ayrılan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yerine Doç. Dr. Haluk Dursun getiriliyor.

Haziran ayından bu yana müdürlük koltuğu vekaleten yürütülen müzenin başkanlığı için Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’dan beklenen açıklama geldi. Günay, yaptığı açıklamada, yaklaşık yedi yıldır Ayasofya Müze Başkanlığı görevini sürdüren Haluk Dursun’un, görevinden ayrılan İlber Ortaylı’nın yerine Topkapı Sarayı Müzesi Başkanlığı’na getirileceğini belirtti.

Ayasofya Müzesi Başkanlığı görevine getirilecek olan Doç. Dr. Haluk Dursun, bir süre bu görevi kabul edip etmeme konusunda kararsız kalmıştı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sonçağ ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Bölümü mezunu olan Dursun, İBB Kültür A.Ş. Genel Müdür Danışmanı olarak da görev aldı. Miniatürk Projesi’nin hazırlanmasına katkıda bulunan Dursun, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın talebiyle Ayasofya Müzesi Başkanlığı görevini yürüttü. Amerikan Başkanı Obama’nın Türkiye ziyaretinde, Obama’ya Ayasofya Müzesi’ni gezdiren isim ise yine Haluk Dursun’du.



Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2012, 23:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109