Beykoz, İstanbul’un yükselen yıldızıdır

Beykoz’u, İstanbul’un yükselen yıldızı olarak gördüğünü belirten Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, kapılarının herkese açık olduğunu söyledi.

Beykoz, İstanbul’un yükselen yıldızıdır
Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, eğitim, sağlık, gençlik, spor, toplum sağlığı ve sosyal konulara öncelik verdiklerini belirterek, “Engelli, yaşlı, sokakta kalmış insanlarla birebir ilgileniyoruz” dedi.   Kaymakam Ergün, her hafta yaptıkları halk toplantıları ile vatandaşla bizzat görüşerek sorunlarını dinlediklerini ve çözüm üretmeye çalıştıklarını belirtti. Beykoz’da güzel bir çalışma ortamının olduğunu ifade eden Ergün, projelerini ve hedeflerini istanbulajansi.com’a anlattı.
 
Kurumunuzun görev alanları nasıl tanımlanabilir? Resmiyetteki ve uygulamadaki yeri nelerdir kaymakamlıkların?
Kaymakamlar, ilçede hükümetin en üst temsilcisi olup, ilçenin genel idaresinden sorumludurlar. Kaymakamların görev ve sorumlulukları 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ile belirlenmiş olup, bu kanuna göre; kaymakam ilçenin genel idaresinin başı olup, kamu kurum ve kuruluşların mevzuatlara uygun çalışmalarını izler, yönlendirir, koordinasyonunu sağlar. Kaymakamlıklar her türlü sorunun çözüm yeri veya çözümün öncüsü durumundadır. Kaymakamlık olarak en önemli görevimiz ilçenin gelişimi, vatandaşların huzur ve refah içerisinde yaşamasını sağlamak, vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerini güvenli bir şekilde kullanmalarını sağlamaktır.
 
Göreve geldiğinizden beri en çok önem verdiğiniz alan ve göreviniz süresince toplum yararı açısından uygulamaya geçirdiğiniz en ciddi hizmetiniz ne oldu?

Beykoz’u, İstanbul’un yükselen yıldızı olarak görüyorum. Eğitim, sağlık, gençlik spor toplum sağlığı ve sosyal konular, öncelikli önem verdiğimiz konulardır. Beykoz’da güzel bir çalışma ortamı var. Kaymakam olarak tek başınıza bir şey yapamazsınız. Bir işi yapabilmeniz için bir futbol takımı gibi uyumlu bir ekip ve takım ruhunu yakalamanız gerekir. Biz bu konuda şanslıyız; Belediyesiyle, siyasetçisiyle, STK’sıyla aynı hedefe koşabilmek çok önemli. Bunu Beykoz’da yakaladık. Sağlıkta, eğitimde ve yapacaklar konusunda fikir birliği içerisindeyiz

Eğitim:
Şahinkaya Eğitim Kampüsü

Şahinkaya’da bulunan 142.500 m2 orman arazisi Milli Eğitim Bakanlığına tahsisi ettirilerek arazi üzerine bir eğitim kampüsü yapılacaktır.  Projelendirilmesi bitmiş olan kampus, tamamlandığında içerisinde 360 öğrenci kapasiteli 12 derslikten oluşan Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi, 360 öğrenci kapasiteli 12 derslikten oluşan İmam Hatip Lisesi, 720 öğrenci kapasiteli 24 derslikten oluşan Anadolu Lisesi, 720 öğrenci kapasiteli 24 derslikten oluşan Fen Lisesi ve 720 öğrenci kapasiteli 24 derslikten oluşan Sosyal Bilimler Lisesi olacaktır.

Kampüste çevre halkına da hizmet verecek spor salonları, kültür merkezi, 400 kişilik açık hava tiyatrosunun yanı sıra 500 kişilik bir oditoryum, sergi alanları, kafe, kütüphane, tören alanı, sağlık merkezi ve yönetim binası da olacak. Aynı bölgede Türk-Alman Üniversitesi kampüsü de yapılmaktadır. Üniversite kampüsü tamamlanması ile Şahinkaya Mevkii ortaöğretim ve yükseköğretimin buluştuğu bir eğitim vadisine dönüşecektir.
 
Çubuklu Eğitim Kampüsü

Çubuklu Mahallesinde bulunan 45.565 m2 orman arazisi Milli Eğitim Bakanlığına  tahsisi ettirilmiş olup, Anaokulu, İlköğretim Sınıfları ve Liseden oluşacak olan Eğitim kam- püsünde yine spor salonları, meslek eğitim odaları, laboratuar, konferans salonu gibi alanlarda mevcut olacak.

Her iki eğitim kampüsü tamamlandığında, İlçemizdeki eğitim yaşamı ile sosyal-kültürel ve ekonomik yaşama büyük katkı sağlayacak, Beykoz’un marka değerini artıracaktır.


Engelli Çocuklar Eğitim Kampüsü

İlköğretim seviyesindeki engelli çocuklarımız için Anadolu Feneri’ne bir okul açtık. Beykoz Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi adı ile eğitim-öğretime başladı; ama okul merkeze uzak. Eğer uygun bir yer bulabilirsek okulu merkeze alacağız. Bununla ilgili arsa çalışmalarımız devam ediyor. Gümüşsuyu Mahallesinde önceden Anadolu Lisesi olarak kullanılan binada ortaöğretim seviyesindeki engelli çocuklarımız için bir okul açtık. Beykoz İş Okulu adı ile eğitim-öğretime başladı. Okulda gerekli atölyelerin oluşturulması ve bu atölyelerin donanımı konusunda İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile temas kurduk. Talebimize olumlu yanıt verdiler. Kısa bir sürede Beykoz İş Okulu’nun atölyeleri oluşturulmuş ve gerekli teçhizatla donatılmış olacak.

Otistik Çocuklar  Eğitim Merkezi

Engelli çocuklarımız ile ilgili bir diğer çalışmamız ise Akbaba Köyünde bulunan arazi üzerine Ağır Zihin Engelliler Okulu ile Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi yapma planımızdır. Bu arazinin ormanın içerisinde yer alıyor. Tam bir huzur mekânı. Bu arazinin doğal yapısının ağır zihin engelli çocuklar ile otistik çocuklarımızın eğitimi için ideal bir ortam olacağı düşünülmüş ve yola çıkılmıştır. Nitekim, arazi üzerinde teknik inceleme yaptırılmış ve planlanan eğitim yatırımı için uygun olduğu yönünde teknik rapor alınmıştır. Hazineye ait olan arsanın bu okulların yapımı için Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilmesi için girişimde bulunduk. Sonuçlanmak üzeredir.


Sağlık:

Beykoz sağlığa hareket ediyor


İlçemiz İlköğretim Okullarında öğrenim gören 5-14 yaş arası çocuklarda aşırı kilo ve obezite görülme sıklığının belirlenmesi çalışması yapılmıştır. 3 Özel, 24 Devlet Okulu olmak üzere 27 ilköğretim okulunda toplam 22.712 çocuğun boy ve kiloları ölçülmüş, bu okullarda tespit edilen obez çocukların aileleri ile görüşmeler yapılarak,, projeye katılacak olan gönüllüler belirlenerek, bilgilendirme çalışmaları yapılmış ve ailelerinden yapılacak bu çalışmalar ile ilgili gerekli izinleri alınmıştır. Obez çocukların sağlık kontrollerinin yapılması ve spor yapmalarında bir sakınca olmadığına dair rapor alınması sağlanarak, kilo kontrolü ile ilgili danışmanlık hizmeti verilmiştir. Yine 6-7-8 sınıf öğrencilerine kantin alışveriş alışkanlığını belirlemeye yönelik anket uygulanmış, bu öğrencilere 4 ay süresince haftada iki gün birer saat spor programları uygulanmış, Türkiye Obezite Araştırma Derneği tarafından “Sağlıklı Beslenme ve Obezite ile mücadele” ile ilgili eğitim seminerleri verilmiştir.

 Beykoz’un her yeri özürlülere uygun hale getirilecek

2005 yılında çıkartılan bir yasa gereği kamu binalarının, caddelerin ve taşıma araçlarının özürlü vatandaşlarımızın kullanabileceği statüye getirmek zorundayız. 12 Temmuz 2012’ye kadar yollarda dahil olmak üzere bütün kamu binalarını engelli vatandaşlarımızın kullanabileceği statüye getireceğiz. Bu konuda ilgili tüm birimlere talimat verilmiş, Bu kapsamda ilçemizde özürlülerin karşılaştıkları ve özürlülerin durumlarını zorlaştıran engelleri tespit çalışmaları tamamlanmış olup, eksiklileri gidermek konusunda çalışmalar devam etmektedir.

Sosyal Yardımlaşma Vakfı

Sosyal Yardımlaşma Vakfımız her şeyden sorumluyum anlayışıyla çalışıyor. Engelli, yaşlı, sokakta kalmış insanlarla birebir ilgileniyoruz.

Daha önceden vatandaşların Kaymakamlığa bizzat gelerek başvuru formu alıp elden tüm kurumları dolaştırarak evraklarını tamamlamaları gerekirken, 2008 yılının başından itibaren filemaker veri tabanlı web üzerinden çalışan bir sistem kurarak, vatandaşların kaymakamlığımıza kadar gelmesine gerek kalmadan mahalle muhtarlıkları başvurularını alıyor ve online olarak araştırma yapması gereken kurumlara bu veriler aktarılarak, hem araştırmaların hızlı yapılması, hem de resmi dairelerdeki kalabalığın azaltılması sağlanmıştır.Bu araştırmaların akabinde verilen kararı da vatandaşlara sms yolu ile bildirerek, vatandaşların  daha hızlı ve kaliteli hizmet alması sağlanmıştır. Vakfımızca senede 5000 ton kömür dağıtılmakta olup, 1452 aileye gıda, 4048 öğrenciye de eğitim yardımı yapılmaktadır.


Sigara yasağında ‘taviz’ de yok ‘af’ da

Şuan dört ekibimiz arazide. Girmedik, denetlenmedik hiçbir mekan kalmayacak. Ve bu konuda hiç taviz vermeyeceğiz. Kim olursa olsun yakalarsak, 4207 sayılı yasa gereği cezasını alır. Uymayan varsa kim olursa olsun bedelini ödeyecek. Para cezası 5 bin liraya kadar çıkıyor. Burada insan sağlığı önemli. İçenlerden çok içmeyenler daha çok zarar görüyor. Bu konuda belediyede bize destek veriyor.

Spor

İlçemizde sportif faaliyetleri daha etkin olarak sevk ve idare edilebilmesi, halkımızın spora daha fazla ilgi duyması ve hayatlarının vazgeçilmez bir parçası haline gelebilmesinin yanı sıra ilçemizde organize edilen Ulusal ve Uluslararası organizasyonlara katılımın artırılabilmesi için Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüz ile birlikte ilçemizde spor için bir kalkınma programı hazırladık ve hedeflerini belirledik. Bu hedeflerden bazıları;
• Ulusal ve Uluslararası Spor Organizasyonlarına Ev Sahipliği Yapmak,
• Zihinsel Engelli Öğrencilere Spor Aracılığıyla Rehabilitasyonun Sağlanması,
• Sporu Tabana Yaymak,
• Her Yaştaki İnsanın Spor Yapabilmesine Olanak Sağlamak…
Bu hedefler doğrultusunda yapmış olduğumuz başarılı çalışmalar bize Avrupa sporuna yerel düzeyde katkı sunma fırsatını doğurmuş olup, Avrupa Spor Şehri olma yolunda büyük bir katkı sağlamıştır. Beykoz Belediye Başkanlığı’nın katkıları ile İlçemizde yapılması planlanan bu büyük ve prestijli organizasyon için ‘’Beykoz 2013 Avrupa Spor Şehri’’ adaylık başvurusunu 22 Haziran 2011 tarihinde İngiltere’de resmi olarak yapmış bulunmaktayız.
İlçemiz, İstanbul genelinde en fazla sportif müsabakanın yapıldığı ilçe konumundadır. İlçemizde yapılan sportif faaliyetlerden futbol branşı bir adım öne çıksa da, Badminton, Oryantrig, Dağ Bisikleti Yarışları, Korumalı Futbol, Ragbi, Paintball, Korfball, Taekwando, Binicilik ve Engelliler için Tenis gibi farklı branşlarda spor yapılmaktadır. Bu faaliyetler içerisinde en fazla dikkat çeken organizasyonlar ise;

• Üniversiteler Arası( Bay- Bayan) Avrupa Futbol Şampiyonası,
• Avrupa Gençler Badminton Ranking Şampiyonası,
• Uluslararası Oryantring İstanbul 5 Gün Yarışları/Beykoz,
• Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Tırmanma Şampiyonası 6. Ayak Yarışı/ Riva Parkuru,
• Uluslararası ‘XCO National Championship’ Bisiklet Yarışları,
• Korumalı Futbol Uluslar arası Cahallenge Cup Final Müsabakası,
• Ülkemizde İlk Kez Yapılan Uluslararası Doğu Avrupa Paintball Ligi,
• Türkiye Korfball Bahar Kupası,
• Türkiye Minikler Ligi (10-12 Yaş) Futbol Birinciliği Müsabakaları.
Bu organizasyonların dışında topluma hizmet uygulamaları kapsamında Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile birlikte T.F.F ile de ortaklaşa faaliyetler yapılmaktadır. Özel Kulaçlar ve Özel Atletler Projesi, Spor Konuşuyor Gönüller Buluşuyor Projesi, Sağlığa Hareket Ediyoruz Projesi, Her Çocuk Spor Yapabilir Projeleri ile birlikte Profesyonel Lig’de Görev yapan Süper Lig Hakemleri ve Yardımcıları ile ‘’ A’’ Klasman Hakemlerinin Periyodik olarak yapılan Atletik Testleri, Gündüz Tekin Onay Ulusal Amatör Karma Hazırlık Çalışmaları, UEFA Grassroots ‘’C’’ Kategorisi Antrenörlük Kursu da düzenlenmiştir. Bu yoğun organizasyon çalışmaları içerisinde Beykoz’un spor yapabileceği, gençlerimizi olimpiyatlara  ve Dünya Şampiyonalarına götürecek spor tesislerinin dizayn edilip yapılabilmesi için ilçemizdeki mevcut spor alanlarını da tespit ederek , tesisleşme yönünde uzun ve kısa vadeli planlamalar yapılmıştır.


Kapımız herkese açık


Bizim Beykoz’da kişisel olarak bir beklentimiz yok. Nasıl olsa görev süremiz bitince gideceğiz. Tek istediğimiz yaptığımız hizmetlerle anılmamızdır. Bu anlayışla çalışıyoruz. Pek bilinmiyor ama Kaymakamlık olarak halk günlerimiz var. Vatandaş her türlü konuda bize gelebilir.


Vatandaştan en çok hangi konularda olumlu veya olumsuz yönde tepkiler alıyorsunuz?
Kişilerle bire bir görüşüyoruz.

Kaymakamlığımız vatandaş odaklı hizmet sunumu ve iyi yönetimin geliştirilmesi amacı ile Kaymakamlık strateji ve Eylem Planı hazırlanmış olup yürürlüğe konmuştur. Bu plana dayalı olarak, Kaymakamlığımız birimlerinde yeniden düzenlemeler yapılmış, vatandaşların daha kolay hizmet alabilmeleri için muhtarlıklar ve Kaymakamlık olarak ortak çalışmalar yapılarak, vatandaşların direkt bağlı bulundukları muhtarlıklar aracılığı ile müracaatları alınmış, tüm inceleme ve araştırmalar elektronik ortamda yapılarak, vatandaşları neticeleri sms (toplu mesaj) ve telefon yoluyla bilgi verilmekte olup, vatandaşlarımızı bezginliğe, yorgunluğa, zaman kaybına ve gereksiz masrafa sevk eden, onun layık olduğu medeni hizmet standartlarının gerisinde kalan bürokratik kültürden, vatandaş odaklı kamu hizmeti kültürüne geçiş yapılmış, bu yönde de olumlu tepkiler alınmıştır.

Yine haftanın perşembe günleri yapmış olduğumuz halk toplantıları ile vatandaşlarla bizzat görüşerek sorunlar dinleyerek, sorunlara çözüm üretmeye çalışmaktayız. Olumsuzluklar ise daha çok yardım konularında yaşanmaktadır. Yardım taleplerinin tamamını gerek inceleme, gerekse bütçe imkânları nedeniyle karşılanamaya biliyor. İlçedeki trafik sorunu  vatandaşlarca sık sık şikayet edilmekte olup, özellikle Kavacık, Onçeşmeler ve Paşabahçe de yaşanan trafik sıkışıklığı şikayet konusu olmaktadır.

Gelecek planlarınız arasında hangi konu veya konuların üzerine eğilmeyi düşünüyorsunuz?

Beykoz, doğal güzellikleriyle turizme açık bir ilçe. Türk Alman Üniversitesi, Modipol Tıp Fakültesi, Lojistik Meslek Yüksek Okulu da üniversite dönüşmesi ile birlikte eğitim turizminin, Beykoz Belediyesi’nin Yûşa Tepesi için hazırladığı proje ile inanç turizminin merkezi haline gelecek. Kılıçlı Köyü’ne büyük bir film stüdyosu, İBB’nin Marina projesi diğer sayılması gerekenler.

Paşabahçe Şişe Cam ve Tekel İçki Fabrikası’nın otel olması hem istihdam adına hem de turizm adına güzel bir yatırım. Lakin bütün bunlar kolay olmuyor. Çünkü Beykoz’da İmar sorunu var. Bu yüzden yavaş yavaş ilerliyor. Beykoz’da 2/B sorunu ortadan kalktığı zaman her şey daha iyi olacak. Beykozluların karamsarlığa düşmesine hiç bir neden yok.


2023 yılında Beykoz

2023 yılında Beykoz’da şuanda konuştuğumuz hiçbir şeyi konuşmayacağız. Şuan konuştuklarımız zaten birkaç ay sonra şekillenecek. Burada imar sıkıntısını aştığımızı var sayarsak Beykoz çok değer kazanacak. Beykoz’da yeşillikler içerisinde inanılmaz bir manzara var. İlçemizde Türkiye Futbol Federasyonu Riva’ya, Türkiye Basketbol Federasyonu İshaklı Köyü’ne A Milli Takım Kampı yaptılar. Gidebilecekleri en yakın yer burası. Bunlar Beykoz’u ön plana çıkaracaktır. Burası yaşayanların mutlu olduğu, eğitim için karşılarda yer bulamadığı Fen Lisesi, öğretmen lisesi, güzel sanatların gibi ilköğretimden mezun olan çocukların gidebileceği okulların olması, sağlık için ilçe dışına çıkmak zorunda kalmadığı, hizmetin ayağa gidebildiği bir ilçe olacak.
 

Yapmış olduğunuz hizmetlerin bilinirliği hakkındaki düşünceleriniz ve bu konudaki sıkıntılarınız nelerdir?

İlçemize yönelik olarak yapmış olduğumuz faaliyetler ve hizmetler kamuoyu ve halk tarafından yeterli ölçüde bilindiği ve takip edildiği kanaatindeyim.
 


İstanbul’u dünyanın diğer metropollerinden ayıran en büyük özelliği nedir?

Dünyada içinden deniz geçen tek şehirdir İstanbul. Üç İmparatorluğa başkentlik yapmış, iki kıtanın birleştiği, doğası  ve tarihi güzellikleri ile kozmopolit ve her zaman canlı bir şehir olması en büyük özellikleridir. .

Son 10 yıla baktığınızda İstanbul da en büyük değişimin hangi konuda yaşandığını söyleyebilirsiniz?

İstanbul Asayiş anlamında yaşanabilir bir metropol haline gelmiştir. Toplu Konut ve Toplu Taşıma konularında da büyük değişimler yaşanmıştır.

Sizin İstanbul hakkında bir projeniz olsaydı ne yapmak isterdiniz?

 İstanbul’a göçü azaltacak projeler üretirdik.

Kurumlar arası iletişim ve haber yayınları konusunda İstanbulajansi.com web adresinin katkıları sizce neler olacaktır? Bu konudaki beklentileriniz nelerdir?
Çok sayıda kurumla ilgili bilgiyi tek bir yerden alabileceğimiz bir site,  İlçelerde oluşacak başarılı projeleri anlatmamız için iyi bir proje olacak. Bunları anlattığımız zaman basınında bu haberleri buradan alama şansı olacak, haberleri ilgiyle izliyoruz.


Aydın Ergün kimdir?

1966 Çankırı İli Ilgaz İlçesine bağlı Kızılıbrık köyü doğumludur. Köyünde başlayan eğitim hayatına Ankara Atilla İ.Ö.Okulunda devam etti. Lise öğrenimini  Ankara Atatürk Lisesi’nde tamamlamış olan Aydın Ergün, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nden 1987 yılında mezun olmuştur.

Mesleki yaşamına 16.06.1988 yılında Aydın’da Kaymakam Adayı olarak başladı. Denizli İli’nde Mülkiye Müfettişi yanında teftiş stajını tamamladıktan sonra  Ankara-Keçiören’de Kaymakam Refikliği görevini yerine getirdi. Daha sonra Hizmetiçi Eğitimi için 1 yıl süreyle İngiltere’de bulundu.

1989-90 yıllarında Bolu–Mengen Kaymakam Vekilliği yaptı. Bu görev sonrası sırasıyla; Trabzon-Köprübaşı, Ağrı-Tutak, Gaziantep – Araban, Denizli – Çivril ve Yozgat – Yerköy Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 24.10.2007 tarihinden itibaren Beykoz Kaymakamı olarak görevine devam etmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2012, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER