5 bin Roman’a iş imkânı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`nın, Toplum Yararına Çalışma Programıyla başta Romanlar olmak üzere dezavantajlı gruplara öncelik tanıyacağı bildirildi.

5 bin Roman’a iş imkânı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) çerçevesinde kadınlar, gençler, özürlüler ve Roman vatandaşlar gibi istihdamda dezavantajlı olanlara yönelik yeni bir çalışma başlattıklarını açıkladı.

Bakan Çelik, TYÇP`lerden yararlanma sürelerinin 6 aydan 9 aya çıkarıldığını, 24 ay içerisinde tekrar yararlanmama şartının da kaldırıldığını, vatandaşlara her yıl bu programlardan yararlanma imkânı tanındığını belirtti.

TYÇP`lerde istihdam edilecekler arasında yüzde 20`lik bölümün başta Roman vatandaşlar olmak üzere kadınlar, gençler ve özürlüler gibi dezavantajlı gruplara ayrıldığını ifade eden Bakan Çelik, konuyla ilgili İŞKUR il müdürlüklerine genelge gönderildiğini bildirdi.

Bugüne kadar 24 ilde bin 115 Roman vatandaşının TYÇB kapsamında işe yerleştirildiğine dikkati çeken işaret eden Çelik, gelecekte 5 bin Roman vatandaşın daha işe yerleştirileceğini belirtti.

Bakan Çelik, ayrıca 6 ilde 8 farklı meslekte 365 Roman vatandaşın mesleki eğitim programlarından faydalandığını ve bu sayının yılsonu itibarıyla bin 500 olmasının planlandığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2012, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER