İstanbul Kentsel Dönüşüm İstişare Toplantısı Yapıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen İstanbul'daki kentsel dönüşüm seferberliğinin ele alınacağı İstanbul Kentsel Dönüşüm İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.

 İstanbul Kentsel Dönüşüm İstişare Toplantısı Yapıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen İstanbul'daki kentsel dönüşüm seferberliğinin ele alınacağı İstanbul Kentsel Dönüşüm İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.


Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "İstanbul Kentsel Dönüşüm İstişare Toplantısı"na, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcıları Fatma Varank ve Hasan Suver, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ilçe belediye başkanları, TOKİ Başkanı Ömer Bulut ile ilgili kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.


Toplantıda İstanbul'daki hasarlı yapıların tespiti, dönüşüm çalışmalarında izlenecek yol, belediyelerden istenen Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi gibi konular ele alındı.

Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm kapsamında bugüne kadar 1 milyon 350 bin konutun dönüşümünün sağlandığını belirterek, "Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile 1 milyon sosyal konut yapımını yaptık ve dönüştürülmesi gereken birçok alanda projeler başlattık. Bakanlığımız bünyesinde 2019 yılında 65 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi başlattık ve bunun 25 bini İstanbul'da. İstanbul'daki projelerimiz içerisinde Başakşehir'de, Üsküdar'da, Fatih'te, Ataşehir'de, Bahçelievler'de, Güngören'de, Bağcılar'da birçok ilçemizde projelerimizi başlattık. Gaziosmanpaşa'da projelerimiz devam ediyor, Kağıthane'de yine aynı şekilde projelerimiz devam ediyor, Bayrampaşa'da alanlarda çalışmalarımız var."

Bakan Kurum, Beyoğlu'nda hem Sütlüce hem Okmeydanı hem de Hacıhüsrev Mahallesi'nde dönüşüm projeleri başlattıklarını ve kararlı bir şekilde bu projelerin üzerine gideceklerini ifade etti.

Esenler'de 60 bin konutluk örnek bir proje başlattıklarını belirten Kurum, "Bu proje çerçevesinde 2021 yılına kadar 15 bin konutun yapımını tamamlıyoruz. 5 bin konutu Esenler ilçesinde Sayın Başkanımız 2021 yılına kadar yıkıp bu sağlam, güvenli konutlara taşıyacak. 10 bin rezerv konutu da yine çeperdeki ilçelerimize dağıtacağız ve ihtiyacı olan kentsel dönüşümde anlaşmış, projelerini başlatmış tüm ilçelerimize rezerv konut olarak sunacağız ve bu süreci hep birlikte gönül birliği içerisinde yürüteceğiz." dedi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109