ABD’Lİ ÖĞRENCİLER KADIKÖY’DE MİSAFİR OLACAĞI TÜRK AİLELERİ İLE BULUŞUTU

ABD’Lİ ÖĞRENCİLER KADIKÖY’DE MİSAFİR OLACAĞI TÜRK AİLELERİ İLE BULUŞUTU

ABD’Lİ ÖĞRENCİLER KADIKÖY’DE MİSAFİR OLACAĞI TÜRK AİLELERİ İLE BULUŞUTU
Kadıköy Belediyesi’nin desteği ve ISE WORLD Organizasyonuyla Türkiye’ye gelen 20 Amerikalı lise öğrencisini, Kadıköy Belediye Başkanı SELAMİ ÖZTÜRK misafir etti. Toplantıya Kadıköy İlçe Milli Erğitim Müdürü Ferşat Ayar'da Katıldı

ABD Dışişleri Bakanlığı sponsorluğunda düzenlenen “Kültürlerarası İletişim Programı”  kapsamında, sosyal projelerde çalışarak Türkçe öğrenmek, Türk Kültürünü tanımak ve İngilizce öğretmek için Türkiye’ye gelen ABD’li öğrenciler, 6 hafta boyunca kalacakları Kadıköy’de Kadıköy Belediyesi’nin işlerinde gönüllü olarak çalışacaklar.

Kadıköy Belediyesi’nin desteği ve ISE WORLD Organizasyonuyla Türkiye’ye gelen 20 Amerikalı lise öğrencisi, Kadıköy’de Türkiye’yi ve Türk kültürünü tanımaya çalışacaklar.

ABD’de başarılı öğrenciler arasından seçilen öğrenciler, 1 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında Kadıköy'de misafir edilecekler.

Kâr amacı gütmeyen uluslararası bir öğrenci değişim programı olan ISE World’ün organize ettiği Türkiye programına destek veren Kadıköy Belediyesi, program kapsamında öğrencileri Kadıköy’de çeşitli işlerde çalıştırarak, barınmalarını da sağlayacak.

Fikirtepe’de bulunan Kadıköy Belediyesi Çocuk Etüt Merkezlerinde haftada bir gün İngilizce dersleri verecek olan ABD’li öğrenciler, aynı zamanda Kadıköy Belediyesi Hayvan Barınağı’ndaki sokak köpeklerinin bakımında, Bahariye ve Bağdat Caddelerinin süpürülmesinde ve bazı parkların sulanmasında çalışacaklar. Öğrenciler, diğer zamanlarında ise Türkçe öğrenip, İstanbul’u gezecekler.

Program kapsamında Kadıköy'de kalacak öğrenciler, Kadıköylü gönüllü ailelerin evlerinde barınacaklar.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün ev sahipliği yaptığı yemekte öğrenciler, 6 hafta süreyle kalacakları Türk Aileleriyle tanıştılar.
Amerikalı Öğrenciler, Misafir olacakları ailelerle birlikte Türk müziği eşliğinde eğlendiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109