İbrahim Tatlıses’in CHP'ye herhangi bir başvurusu söz konusu değil’

İbrahim Tatlıses’in CHP'ye herhangi bir başvurusu söz konusu değil’

İbrahim Tatlıses’in CHP'ye herhangi bir başvurusu söz konusu değil’
Gürsel Tekin ’Tatlıses’ iddialarını yanıtladı ’İbrahim Tatlıses’inCHP'ye herhangi bir başvurusu söz konusu değil’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin,

"YSK'ya bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Özellikle Sayın Başbakan'ın son günlerdeki tavrı, tutumu doğrusu hepimizi dehşete düşüren bir tavırdır. YSK, mümkünse son bir haftayı canlı yayınları yasaklayarak, çünkü Sayın Başbakan'ın bu üslubu önümüzdeki günlerde çok ciddi sıkıntı yaratabilir"

"Demokrasilerde nöbet değişimidir. Sayın Başbakan bir dönem istirahat etmiş olur. Sağılığına da ihtiyacı var"

"Sayın İbrahim Tatlıses'in herhangi bir başvurusu söz konusu değil. Keşke başvurusu olsaydı"

CHP İstanbul İl Başkanı Bahri Şahin,

"(CHP'nin Kazlıçeşme Mitingi) İstanbul ve Türkiye'nin gördüğü en büyük mitingi yapmak için haftalardır çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. O güne kadar havada, karada, denizde görebileceğiniz her yerde CHP'yi göreceksiniz"

CHP Seçim Koordinasyon Merkezi'nde CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Umut Oran, CHP İstanbul İl Başkanı Bahri Şahin ile milletvekili adaylarının katılımıyla 4 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan "Büyük İstanbul Mitingi"ne ilişkin bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

CHP'Yİ HAVADA, KARADA, DENİZDE GÖRECEKSİNİZ
Mitinge ilişkin bilgi veren Bahri Şahin, CHP olarak Kazlıçeşme Meydanı'nda ilk defa miting yaptıklarını hatırlatarak, "İstanbul ve Türkiye'nin gördüğü en büyük mitingi yapmak için haftalardır çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. O güne kadar havada, karada, denizde görebileceğiniz her yerde CHP'yi göreceksiniz. 4 Haziran'da Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu için hazırladığımız kürsü, miting öncesi bir sahneye dönüşecek. Kendilerine 'müsvette' denilen sanatçı dostlarımız, bu çirkin sözün yanıtını vermek için Kazlıçeşme'ye, CHP'ye destek vermeye geliyorlar. Orada avukatlar cüppeleriyle, doktorlar, eczacılar beyaz önlükleriyle, işçiler kasklarıyla bulunacaklar. Engelli yurttaşlarımız orada olacaklar. Biz bu mitingte onların önündeki engelleri kaldırmak istiyoruz. İşitme engelliler için özel çevrimenlerimiz olacak" diye konuştu.
 
İBRAHİM TATLISES'İN KEŞKE CHP'YE BAŞVURUSU OLSAYDI
Açıklama sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gürsel Tekin, 81 ilin tamamında miting yaptıklarını belirterek, "Hiçbir mitingimizde taşıma yapmadık. Mitinglerde sayısal bir kıstas içerisinde değiliz. Bizim için önemli olan coşkudur, heyecandır ve inançtır" dedi. Kamu yoklaması yapıp yapmadıklarının sorulması üzerine Tekin, "Yerel seçimde de biz kamu yoklaması yapmadık. Şu anda da yapma gereği duymuyoruz" diye konuştu.

İbrahim Tatlıses'in CHP'ye adaylık başvuru isteğinin Süheyl Batum tarafından reddedildiğine yönelik iddia sorulunca Tekin, "Sayın İbrahim Tatlıses'in herhangi bir başvurusu söz konusu değil. Sayın İbrahim Tatlıses'i en iyi ben tanırım. Keşke başvurusu olsaydı. 4 bin 200 arkadaşımızın başvurusu vardı, elbette o da değerlendirilebilirdi. Ama başvuru söz konusu değil" dedi.
 
BAŞBAKAN'IN SON GÜNLERDEKİ TAVRI, TUTUMU HEPİMİZİ DEHŞETE DÜŞÜREN BİR TAVIRDIR
Tekin, 52 milyon kayıtlı seçmen olmasına rağmen 69 milyon oy pusulası basıldığı iddialarına ilişkin de şunları söyledi:

"Gelişmiş bütün ülkelere baktığımızda seçimin güvenliğinin tamamı devlete aittir. Devletin kurumları bu seçimin güvenliğini alır. Ne yazık ki, toplumun her kesiminde bu kaygılar var. Sadece basılan oy pusulaları ile ilgili değil, oyumu kullanacağım acaba oyum çalınır mı, kaygısıyla milyonlarca yurttaşımız o kaygı içerisinde. İvedilikle Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) bu konuyla ilgili bir açıklama bekliyoruz seçimin sağlıklı sonuçlanabilmesi için. Yine YSK'ya bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Özellikle Sayın Başbakan'ın son günlerdeki tavrı, tutumu doğrusu hepimizi dehşete düşüren bir tavırdır. YSK, mümkünse son bir haftayı canlı yayınları yasaklayarak, çünkü Sayın Başbakan'ın bu üslubu önümüzdeki günlerde çok ciddi sıkıntı yaratabilir. Örneğin, işte bir emekli öğretmenizim hayatını kaybetti, bizim için, CHP için bir yurttaşımızın canı seçimden çok çok önemlidir. Bu güvenlik sorunu ciddi kaygılar yaratıyor. Sayın Başbakan'ın bu tavrından vazgeçmesi lazım ya da YSK'nın bu konuda bir karar alması gerekiyor"
 
CHP SAYIN BAŞBAKAN İÇİN DE VAR
Başbakan Erdoğan'ın "kaybetme telaşı" içinde olduğunu söyleyen Tekin, "Demokrasilerde nöbet değişimidir. Sayın Başbakan bir dönem istirahat etmiş olur. Sağılığına da ihtiyacı var. Sayın Başbakan sadece siyasi partilerle değil, yurttaşlarla çok ciddi kavga ediyor. Kamu yoklamaları Sayın Başbakan'ı tatmin etmiyor. Kaygılanmasın, CHP varsa, herkes için var. Sayın Başbakan için de var" dedi.

Bu arada Demokrat Parti (DP) ve Demokratik Sol Parti'den (DSP) , CHP'ye üye olanlara da CHP rozeti takılırken, DSP'den ayrılarak CHP'ye katılan Ayşe Gürocak, Bülent Ecevit'in "Pülümür'ün Yaşsız Kadını" adlı şiirini okudu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109