ÜMRANİYE'DE MODERNİZE EDİLEN YERALTI ÇARŞISI HİZMETE AÇILDI

ÜMRANİYE'DE MODERNİZE EDİLEN YERALTI ÇARŞISI HİZMETE AÇILDI

ÜMRANİYE'DE MODERNİZE EDİLEN YERALTI ÇARŞISI HİZMETE AÇILDI
Sondurak Mevkii’nde bulunan yeraltı çarşısı, Ümraniye Belediyesi tarafından baştan aşağı modernize edilerek hizmete açıldı. Açılışta ayrıca Meslek Edindirme Kursları Yıl Sonu Sergisi de sanatseverlerin ilgisine sunuldu.

Ümraniye Belediyesi tarafından baştan ayağa yenilenen Sondurak Yer Altı Çarşısı, düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Törene Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Ak Parti İlçe Başkanı Celal Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda kursiyerle vatandaşlar katıldı.

BAŞKAN HASAN CAN: ‘BURAYI SANAT MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ’

Törende bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Yeraltı Çarşısı’nın modernize ederek yeni haliyle hizmete sunmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. Emeği geçen herkesi kutlayan Başkan Hasan Can, şunları söyledi: ‘Kırk yılda yapılamayan hizmetleri biz görevde bulunduğumuz yedi yıllık süre zarfında yaptık. 120’nin üzerinde kalıcı eseri büyük bir özveriyle tamamlayarak Ümraniyelilerin hizmetine sunduk. Hayatın her alanında hizmetin en iyisini Ümraniyelilerle buluşturduk. Hiçbir ayırım yapmadan, Ümraniye’nin her karış toprağına hizmet götürdük. Şimdi de yeraltı çarşısı olarak kullanılan bu mekânı, baştan aşağı yenileyerek modern bir görünüme kavuşturduk. Buranın eski halini bilenler bilir. Belediye olarak burayı kötü görünümden şimdiki modern görünüme kavuşturduk. Hedefimiz burayı bir kültür sanat merkezi haline getirmek. Çarşı yeni haliyle vatandaşlarımızın buradan en iyi şekilde faydalanabilmeleri için etkin bir kültürel mekânı olacak. Ümraniyelilere hayırlı uğurlu olsun.’

KURSİYERLERE SERTİFİKALARINI VERDİ

Başkan Hasan Can, konuşmasının ardından Yeraltı Çarşısı ve sergisinin açılış kurdelesini konuklarla birlikte kesti. Başkan Hasan Can ve konuklar, daha sonra Meslek Edindirme Kursları’ndan mezun olarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikalarını verdi. Ardından çarşıyı gezen Başkan Hasan Can, Ümraniye Belediyesi Meslek edindirme Kursları tarafından burada açılan Yıl Sonu Sergisi’ni gezdi. Kursiyerlerden eserlerle ilgili bilgi alan Başkan Hasan Can, öğrencilerle yakından ilgilendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER