TEK ELİYLE 13 KİTAP YAZDI!

Erdal Yalçın, ‘Gün Ortasında Karanlık Anne’ filminde doktor bir anneyi canlandıran Fatma Girik ile engelli oğlunun dramını anlatan filmde başrol oynadı. Tekerlekli sandalyeye mahkum olan Erdal Yalçın (39), bir engellinin yaşadığı zorlukları yine şiir kitabı yazarak anlattı.

TEK ELİYLE 13 KİTAP YAZDI!
TEK ELİYLE 13 KİTAP YAZDI!

Erdal Yalçın, 2 yaşında yanlış teşhis sonucu sakat kaldı. Ailesi tarafından birçok doktora götürülmesine rağmen, sakatlığına çare bulunamadı. Ailesi, 1981 yılında tedavisi için Diyarbakırdan İstanbul’a taşındı.
Burada tedavi devam etti. Tedaviye rağmen bir çare bulunamadı. Daha sonra Metin Sabancı Spastik Okulu’nda okuma yazmayı öğrendi. 10 yılda şiir, öykü ve tiyatro kitabı olmak üzere, 13 kitap yazdı. Erdal Yalçın, İstanbul Feshane’de ‘Diyarbakır Tanıtım Günleri’ne katılarak, kitaplarını Diyarbakırlı hemşehrilerinin beğenisine sundu.

FATMA GİRİK’LE AYNI FİLMDE OYNADI

Erdal Yalçın, ‘Gün Ortasında Karanlık Anne’ filminde doktor bir anneyi canlandıran Fatma Girik ile engelli oğlunun dramını anlatan filmde başrol oynadı. Tekerlekli sandalyeye mahkum olan Erdal Yalçın (39), bir engellinin yaşadığı zorlukları yine şiir kitabı yazarak anlattı.

KİTAPLARINI KENDİ YAZIYOR

Hiçbir zaman hayata küsmeyen Erdal Yalçın, dört elle hayata sarıldı, resim yaptı, 16 yaşında yazmaya başladı. İlk olarak makale yazdı. Daha sonra dergi çıkardı. Dergiyi fotokopi çekip çoğaltarak dağıttı. Diyarbakır’da Engelliler Derneği’ni kurdu. Yazarlık hayalinden vazgeçmeyen Erdal Yalçın, 2004 yılında ‘Ben Bende’ kitabını çıkardı. Sponsor aracılığıyla 3 kitap çıkaran Yalçın, diğer 10 kitabını, diğer kitaplarını satarak kazandığı parayla çıkardı. Sadece tek elini kullanabilen Erdal Yalçın, kendi kitaplarını bilgisayarda kendi yazıyor. Böylesi büyük başarıya imza atan Yalçın, birçok engelliye ilham kaynağı oldu.

OKUMAYA DEVAM EDİYOR

İstanbul’da yaşayan Yalçın, okuma isteğinden de hiçbir zaman vazgeçmedi. İlkokul ve Ortaokulu bitirdi. Şimdi dışarıdan lise eğitimine devam ediyor. Kitap yazmaktan hiç vazgeçmeyen Yalçın kitap yazmaya devam ediyor. Yalçın’ın tek hayali ise, bir gün kitaplarını İngilizceye çevirip bütün insanların okuması. 

TÖRE CİNAYETLERİNİ YAZDI


Engelini hiçbir zaman bir eksik olarak görmeyen Erdal Yalçın, ilk kitabı ‘Ben Bende’yi çıkardı. Genelde şiir kitapları yazan Yalçın, öykü ve tiyatro kitapları da yazdı. Güneydoğu’da işlenen töre cinayetlerine dikkat çekmek için ‘Biz Aşkımız İçin Öldürdük’ tiyatro kitabını yazdı. Çocukları da unutmayan Erdal Yalçın, onlar için ‘Çocukların Aklına Gelen Sorular’ ve ‘Çocukların Başucu Kitabı’nı yazdı.

KİTAPLARINI SATARAK GEÇİNİYOR

Engelli olmasına rağmen kimseye muhtaç olarak yaşamak istemeyen Erdal Yalçın, tekerlekli aracıyla kendi kitaplarını satarak para kazanıyor.

“HAYATA KÜSMEDİ”

Yanlış teşhis sorucu çoğunun engelli olduğunu ifade eden baba Kaya Yalçın ise, “Diyarbakır’da, Erdal’ı yüksek ateşten dolayı hastaneye götürdüm. O zaman kızamık dediler. Eve getirdim. Ama ateşi daha fazla yükselince özel bir doktora götürdüm. Erdal’ın kızamık değil, menenjit olduğunu söylediler. Yanlış teşhis ve tedavi geciktiği için o günden sonra sakat kaldı. 1981 yılında tedavisi için Diyarbakır’dan İstanbul’a taşındık. Birçok doktora götürdük. Ama hiçbir zaman hayata küsmedi. Kendini engelli olarak görmedi. Her zaman en iyi şeyi yapmak istedi. İnsanlara bir mesaj vermek için kitap yazmaya başladı. Sadece tek elini kullanıyor. Kitaplarını kendi yazıyor. Bazı kişiler buna inanmıyor ama o kendi düşüncelerini yazıyor” dedi.

“HAYATA DÖRT ELLE SARILIN”


Engelini hiçbir zaman sorun olarak görmediğini ifade eden Erdal Yalçın, “Engelli olmak bir eksiklik değildir. Önemli hayata bağlanıp mücadele etmektir. Ben böyle yaptım. Hayata hiçbir zaman küsmedim. Dört elle bağlandım. Resim yaptım, makale yazdım, dergi çıkardım. 10 yılda 13 kitap yazdım. Yazmaya devam ediyorum. Tüm engelliler kendileri için çaba göstermelidir. İçine kapanıp hayata küsmesinler. Ellerinden geleni yapsınlar” dedi.

“TÜM İNSANLARIN KİTABIMI OKUMASINI İSTİYORUM”

Kitaplarının tüm insanların okumasını isteyen Yalçın; “Ben kitap yazmaya başlarken insanlara bir mesaj vermek istedim. Engelliyim ama bu başarılı olabilmeme engel değil. 10 yılda 13 kitap yazdım. Bu kitapları kendim satarak paramı kazanıyorum. Bundan çok mutlu oluyorum. Benim yaşadığım bu mutluluk tarif edilemez. Yazmaya devam edeceğim. Türkiye’de birçok kişi kitabımı okudu. Tek hayalim, bir gün tüm insanların kitaplarımı okumasıdır. Bunun için kitapları Avrupa’ya gönderip İngilizceye çevirmek istiyorum” dedi.

Kaynak : Sur haber


https://www.facebook.com/profile.php?id=100002588774506

İletişim Tel. :  0539 965 6122

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2014, 11:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER