ENGELLERİ BİRLİKTE AŞIYORUZ

Ümraniye Belediyesi bedensel engellilere engelsiz bir yaşam sunmak amacıyla, görme engelli vatandaşların tehlikelerden korunması için yollara hissedilebilir zemin döşemeye devam ediyor.

ENGELLERİ BİRLİKTE AŞIYORUZ
ENGELLERİ BİRLİKTE AŞIYORUZ

Ümraniye Belediyesi bedensel engellilere engelsiz bir yaşam sunmak amacıyla, görme engelli vatandaşların  tehlikelerden korunması için yollara hissedilebilir zemin döşemeye devam ediyor.

Ümraniye Belediyesi, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bir hizmetle, engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştıracak önemli bir adım attı.  “Engelleri Birlikte Aşıyoruz” sloganı ile yola çıkan belediye, ilçe sınırları içinde ikamet eden engelli vatandaşlar için tasarlanmış 4 adet ‘Engelli Aracı’ aldı. Asansörlü olan ve her biri 4 hasta, 6 refakatçi taşıyabilen bu araçlar, son model teknolojiler ile donatılarak engelli vatandaşların hizmetine sunuldu. Ayrıca Ümraniye Belediyesi, maddi olanaksızlıklar yüzünden tekerlekli sandalye alamayan engellilere ise tekerlekli sandalye dağıttı. Ümraniye Belediyesi, 10 yıllık süre zarfında, özel kültür merkezi ve hizmet birimleri oluşturarak yüzlerce engelli vatandaşa akülü engelli aracı ile tekerlekli sandalye hediye etti.

Ümraniye Belediyesi, engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak adına yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Sosyal belediyecilik hizmetleri ile adından söz ettiren Ümraniye Belediyesi, görme engelli vatandaşların dokunma duyusuna hitap eden hissedilebilir zemin yapımına devam ediyor. Ümraniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, cadde ve sokaklarda gerçekleştirilen yenileme çalışmaları kapsamında sokak sonlarındaki kaldırımlara engelli vatandaşların ulaşımını kolaylaştırma adına sarı renkli kabartmalı karo döşemeler yerleştirdi. Ümraniye Belediyesi görme engelliler için yaptığı hizmet ile hissedilebilir zemin sayesinde  görme engellilerin; yön değiştirebilmesini, engeller konusunda uyarılmasını, bulunduğu konum veya istikametteki muhtemel tehlikelere karşı uyarılmasını ve gidilmesi istenilen tesislere güvenli bir şekilde ulaşımını sağlamayı amaçlıyor.

BAŞKAN HASAN CAN, “ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ İÇİN BİRÇOK HİZMETİ HAYATA GEÇİRDİK”

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Engelli vatandaşlarımız için, bütün parklarımıza, caddelerimize ve kamu alanlarına 15 bini aşkın rampa inşa ettik. Yeni belediye binamızı engellileri düşünerek yapılandırdık ve tüm kamu binalarında düzenlemeye gidiyoruz. Esnafın kaldırım işgali yapmaması konusunda da çok hassasız. Engellilere yönelik hizmetlere, Ümraniye Belediyesi olarak hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.


Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2014, 21:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER