Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Muhtarları ile iftarda biraraya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Valisi İBB Başkan Vekili Ali Yerlikaya, İstanbul Muhtarları ile iftarda biraraya geldi.

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Muhtarları ile iftarda biraraya geldi.
Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Muhtarları ile iftarda biraraya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Valisi İBB Başkan Vekili Ali Yerlikaya, İstanbul Muhtarları ile iftarda biraraya geldi.

 İSTANBUL MUHTARLARI İFTAR PROGRAMI
Cumhurbaşkanlığı himayesinde İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği'nin desteğiyle İstanbul Muhtarları iftar programı düzenlendi. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, milletvekilleri, İstanbul Valisi İBB Başkan Vekili Ali Yerlikaya, AK Parti İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Selami Aykut, İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta ve muhtarlar da katıldı.

ERDOĞAN: “MUHTARLIK SEÇİMLERİNİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDEN ÖNCE VEYA SONRA YAPALIM”
Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İftar edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlara hitap etti. Muhtarlık seçim takviminin değiştirilmesi önerisinde bulunan Erdoğan, “Muhtarlık seçimlerinin belediye başkanlığı seçimlerinden önce veya sonra yapılması her iki seçimin de daha sağlıklı yürümesini temin edecektir” dedi. YSK’nın İBB seçimlerini yenilemesi kararının gerekçelerine de vurgu yapan Erdoğan, “Seçim kanununda Mart ayında yapılan bir değişiklikle, sandık kurulu başkanı ve bir üyesinin kamu görevlisi, memur olma şartı getirtilmiştir. Yani işçi veya sözleşmeli farketmez sandık kuruluna başkan olamaz. Ya da ikinci bir üye olamaz. Memur olması şart. Sadece sandık kurulu üyeleriyle olan usulsüzlüğün yanında pek çok yanlışı da ortaya çıkardık” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: “YSK’NIN KARARINA HERKES SAYGI GÖSTERMELİ”
İstanbul seçimlerine şaibe bulaştırıldığını belirten Erdoğan, “İstanbul'da yaklaşık 62 bin sandık kurulu üyesinden 20 bine yakını kanuna aykırı atanmıştır. 5388'i mühürsüz, 694'ü imzasız, 234'ü tamamen boş, 498'i eksik doldurulmuştu. Bunlar sadece bizim tespit edebildiğimiz usulsüzlüklerdi. 42 bin oya tekabül eden 123 sandık ortaya çıkarılmıştır. Oyları çaldılar bu kadar basit. 16 bin oy çalındı. Yüksek Seçim Kurulu haklı olarak seçimin yenilenmesi kararını vermiştir. Büyükçekmece'deki mücadelemiz maalesef olumsuz sonuçlandı. Hukuka saygımız gereği kararı eleştirebiliriz ama sonuca da saygı duyarız” diye konuştu.

SOYLU: “MUHTARLARIMIZIN TALEPLERİNİ KARŞILAMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”
Muhtarlar ile yakından çalıştıklarını söyleyen Soylu, “Türkiye’nin her köşesindeki muhtarlarımızın hep taleplerini yerine getirebilmek için talimat buyurduğunuz sistemler dahil olmak üzere her şeyi gücümüz yettiğince yapmaya çalışıyoruz. İnşallah şehri İstanbul’un muhtarlarıyla da talimatlarınız doğrultusunda biraraya geliyor sorun ve taleplerini çözmeye çalışıyoruz. Muhtarlar sizin hem dostlarınız hem de mesai arkadaşlarınız. İnşallah muhtarlarımız, 1994’te yaktığınız meşalenin devamını sağlamak adına 23 Haziran’da da İstanbul’u ehline emanet etmek için var gücüyle çalışacaklardır” şeklinde konuştu.

YILDIRIM: “İSTANBUL’DA YAPACAK DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR”
Muhtarların da desteğiyle İstanbul’a yeni projeler kazandıracaklarını belirten Yıldırım, “Mega projelerin merkezi İstanbul'da daha yapacak çok işimiz var. Bugüne kadar Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 7 tepeli İstanbul'a 7 büyük eser kazandırdık. İstanbulluların ve muhtarlarımızın da desteğiyle İstanbul'u dünyada marka şehir yapmaya azmettik” ifadelerini kullandı. Yıldırım, sinevizyon ekranından cep telefon numarasını paylaşarak “Numaramı kaydedin, işinize yarayacak” dedi.

Konuşmaların ardından İstanbul Valisi İBB Başkan Vekili Ali Yerlikaya, günün anısına Erdoğan’a hediye takdim etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yeni yürürlüğe giren tek tip muhtarlık kimlik kartlarının ilk 5’ini sahiplerine takdim etti.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109