Köy Halkı Ramazan Boyunca Birlikte İftar Yapıyor

Çankırı’nın Kurşunlu ilçesine bağlı Eskiahır köyünde yaşayan vatandaşlar, Ramazan ayında iftar sofrasını birlikte paylaşıyor.

Köy Halkı Ramazan Boyunca Birlikte İftar Yapıyor
 Köy Halkı Ramazan Boyunca Birlikte İftar Yapıyor
Çankırı’nın Kurşunlu ilçesine bağlı Eskiahır köyünde yaşayan vatandaşlar, Ramazan ayında iftar sofrasını birlikte paylaşıyor. Köy halkı,  Ramazan ayı boyunca Köy Konağı’nda kurulan iftar sofralarında toplu halde oruç açıyor. 


Eskiahır köyü, geleneklerini devam ettiriyor. Ramazan ayı boyunca evlerinde yemek pişirmeyen köy halkı, hep birlikte iftar yapıyor. Her yıl Köy Konağı’nda düzenlenen iftarlara hafta sonları İstanbul, Ankara ve Çankırı’da ikamet eden Eskiahırlılar da eşlik ediyor. Hafta içi yaklaşık 120 kişinin bir arada yaptığı iftar sofralarına katılım, hafta sonları yaklaşık 300 kişiye ulaşıyor. Sofraların hazırlanmasına ve yemek dağıtımına gençler ve çocuklar da yardım ediyor. Kadınlar yemekleri yaparken, erkekler de sofraları iftar vaktine hazırlıyor. Genci, yaşlısı, çoluğu çocuğu aynı sofrada ve duada buluşan köy halkı kaynaşma, paylaşma ve dayanışmayı devam ettiriyor. 


İftara katılmak için Çankırı’dan geldiğini söyleyen İhsan Öz, hem iftar sofrasına hem de mevlide katılma fırsatı bulduğunu söyleyerek on bir ayın sultanı Ramazan geldiğinde köy halkının hep birlikte iftar yaptığını ifade etti.   



Köy iftarına katılmak için Ankara’dan geldiğini belirten Faruk Öz ise Ramazanın Eskiahır köyünde adeta bir şenlik havasında geçtiğini belirtti. 

İftar yemeklerinden birisine ev sahipliği yapan Şeyman Kaya, İstanbul’dan geldiğini söyleyerek “Ramazan ayında hemşerilerimle birlikte olmaktan gurur duyuyorum.” dedi. 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER