İstanbul bugün kavrulacak

İstanbul bugün kavrulacak

İstanbul bugün kavrulacak
İstanbul’da nem yüzde 96 seviyesine çıkacak, 32 derecelik sıcaklık 53 derece hissedilecek

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre Türkiye bugün de kavrulacak.
İstanbul’da en yüksek sıcaklık 32 derece olmasına karşın en yüksek nem oranı yüzde 96 seviyesinde bekleniyor. Bununla birlikte İstanbulluların hissedeceği sıcaklık yaklaşık 53 derece olacak. İstanbul’da yarın havanın parçalı bulutlu ve 31 derece, pazar günü de 32 derece olması beklenirken nem oranı da yüzde 96 seviyesini koruyacak.

Ankara’da nem oranı yüzde 51
Ankara’da da hava bugün ve yarın 39 derece, pazar günü de 40 dereceye kadar çıkacak. Nem oranı da yarın yüzde 51 seviyelerine yükselecek. 
Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere yağış geçişleri görülebilecek. Sıcaklık, Türkiye’nin güney, iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam edecek.

Meteoroloji’den uyarı!
Meteoroloji dün hava sıcaklığının güney, iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklendiğinden sıcak havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (güneş çarpması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Sıcaklık bunalım, kar kalp krizi nedeni
İngiliz The Sun gazetesi, bugüne kadar yapılan araştırmalara dayanarak, farklı hava koşullarının vücuda verdiği zararları derledi:
Yüksek Sıcaklık: Psikiyatri Enstitüsü uzmanlarına göre güneş, bunalım ve bunun sonucu olarak intihar riskini artırıyor.
Nem: Gut hastalığı ve kulak enfeksiyonlarına yol açıyor. Nem, kulağın içinde bakterilerin üremesi için ideal bir ortam oluşturuyor.
Fırtına: Fırtınadan önce atmosferde oluşan basınç değişimi, baş ağrısına neden oluyor. Basınç azalınca beyin hücreleri harekete geçerek baş ağrısına yol açıyor.  Yağmur: New Mexico Üniversitesi araştırmacılarına göre yağmur seviyesi yüzde 13 oranında arttığında, veba vakaları görülüyor. Yağmur moral bozukluğu ve suyla bulaşan E. coli gibi hastalıkları da artırıyor.
Rüzgâr: Rüzgârlı havada vücut, saldırıya uğramış hissetmesinden dolayı kendini koruma çabasına giriyor.
Kar: Binlerce kişi aşırı soğuklardan dolayı kalp krizi ve felç geçiriyor. Soğuk hava damarları darlaştırarak kan dolaşımını ve kalbe giden oksijeni azaltıyor.

(kaynak: Milliyet)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER