Babamız sapık değil sadece evliliği yanlış'

Babamız sapık değil sadece evliliği yanlış'

Babamız sapık değil sadece evliliği yanlış'

Halis Ağa'nın kızları bu kez babalarına sahip çıktı


İşadamı Halis Toprak’ın kendisinden 54 yaş küçük eşi Nazlıcan’la karşılıklı açtıkları boşanma davaları sürerken, evliliğin iptalini isteyen kızları babalarına sahip çıktı ve Nazlıcan’ın “sapık” imasına isyan etti

MÜFLİS işadamı Halis Toprak ile eşi Nazlıcan Tagizade’nin karşılıklı açtıkları boşanma davaları sürerken, Nazlıcan’ın babalarına yönelttiği “sapık” iması, Toprak’ın ilk evliliğinden dünyaya gelen kızlarını çok kızdırdı. Toprak’ın kızları Aysel Duruk, Aynur Toprak, Şükran Toprak, Ayfer Toprak, Ayşe Zengin Toprak, Sevgi Toprak Tunga ve Mine Toprak, avukatları Burhan Apaydın aracılığıyla, daha önce Sarıyer Aile Mahkemesi’nde açtıkları “evliliğin iptali” davasının dosyasına yeni bir dilekçe ekleyerek evliliğin bir an önce sonlandırılmasını istediler.

YANLIŞ TERCİH
Söz konusu evliliğin, aile müessesesinin daha fazla yıpratılmasını önlemek amacıyla bir an önce sonlandırılması gerektiğini savunan kızlar, “Biri (Nazlıcan), Türk toplumunun ahlak kurallarına aykırı düşüyor, diğeri (babaları), zifaf gecesine ait olayları açıklama tehdidinde bulunuyor. Tüm bunlar aile kavramını, Türk kamuoyu önünde ‘perişan’ duruma düşürüyor” görüşünü savundu. Babalarına yöneltilen “sapık” iddiasına da sert tepki gösteren kızlar, “Biz, Halis Toprak’ın çocuklarıyız ve babamıza ‘sapık’ denmesini, esefle ve şiddetle reddediyoruz. O, sapık değildir ama küçük bir kız çocuğuyla yaptığı evlilik isabetsiz bir tercihtir” dedi.

İkisinin de eş seçme yeteneği yok

Toprak’ın kızları, “hem babalarının, hem de Nazlıcan’ın, ‘seçme yetenekleri’ olmadığını” savunarak evliliğin iptalini istedi. Öte yandan Avukat Apaydın, “vasi tayini” davası kapsamında, akıl sağlığının yerinde olup almadığının tespiti için hastaneye sevk edilen Halis Toprak’ın, halen bu yükümlülüğünü yerine getirmediğini iddia etti. 71 yaşındaki Halis Toprak, 19 Temmuz 2009’da, Kuşadası’nda, kendisinden 54 yaş küçük Nazlıcan Tagizade ile evlenmiş, kamuoyunun büyük ilgisini çeken evlilik, birçok skandalla medyaya yansımıştı.

Canan İSPİR / AHT

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109