Halis Ağa, oldu ‘Züğürt Ağa’

Halis Ağa, oldu ‘Züğürt Ağa’

Halis Ağa, oldu ‘Züğürt Ağa’
Halis Ağa, oldu ‘Züğürt Ağa’  Eşyalarını depoya koyan iş adamı Halis Toprak 21 yıldır oturduğu Aslanlı Köşk’e dün veda etti

Halis Ağa, oldu ‘Züğürt Ağa’ İki kamyon eşyasını depoya koyan Toprak, “2-3 gün bu yakınlarda bulunan oğlumun evinde kalacağım. 17 tane evim vardı. TMSF yüzünden 17’si de gitti” dedi.

İş adamı Halis Toprak, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF) satışa çıkardığı ihalede iş adamı Remzi Gür’ün 23 milyon 800 bin lira bedelle aldığı Sarıyer’deki Aslanlı Köşk’ü tahliye etti.

21 yıldır oturduğu Aslanlı Köşk’ü boşaltması için TMSF’nin Halis Toprak’a verdiği 15 günlük süre dün dolarken, bu sabah Toprak’ın eşyasının köşkün bahçesindeki 2 nakliye kamyonuna taşınması sırasında TMSF’nin avukatları da köşke geldi.

Sandalyede savunma

Toprak, tahliye işlemini izlemek üzere köşk önünde bekleyen basın mensuplarına köşkün boş salonunda bir sandalyede oturarak açıklamalarda bulundu. Aslanlı Köşk’ün 50’de bir fiyatına satıldığını ileri süren Toprak, “(Satışını) kimseye söylemediler. Satış metrekaresi 1.300 dolar olarak gerçekleşti. Hemen buradaki belediyenin arsasında ise metrekare fiyat 18 bin dolar oldu. Burası otel, alışveriş merkezi de olabilir. 3-5 milyar dolarlık bir yer” dedi. “Oturduğunuz bu köşkten ayrılırken ne hissediyorsunuz?” sorusuna, “Bu bir facia. Halis Toprak bu kadar fabrika, sosyal tesis yaptı” yanıtını veren Toprak, bir başka soru üzerine de, “Şimdilik yerim yok. Eşya için bir depo tuttuk. 2-3 gün bu yakınlarda bulunan oğlumun evinde kalacağım. 17 tane evim vardı. TMSF yüzünden 17’si de gitti. 10 milyonluk malı 100 liraya satıyor. Allah’ın kudretine, yargının gücüne inanıyorum. Danıştay, iptal etmeye başladı. İnşallah hem malları hem hakkımızı geri alacağız” diye konuştu.

Ucuza gitti

TMSF’ye borcu olmadığını savunan Toprak, “75 yaşındayım. 76’ya giriyorum. (21 yıldır oturduğu bu köşkten ayrılırken) üzülmemek mümkün mü? Bu köşk için daha önce 600 milyon dolar vermişlerdi, biz vermedik. Çok zararımız var.

Grubumuzun malları ucuza satıldı” dedi. 21 yıldır Aslanlı Köşk’te oturduğunu hatırlatan Toprak, 2 yıl önce “TMSF’nin köşkteki en kıymetli eşyayı da götürdüğünü” ifade etti. Tahliye ile birlikte köşkte çalışanların da ayrıldığını dile getiren Halis Toprak, açıklamasının ardından aracıyla köşkten ayrıldı. Bu arada, tahliye sırasında bazı köşk çalışanlarının ağladığı görüldü.

YÜKLENİP GÖTÜRDÜLER

Halis Toprak’ın eşyalarının büyük bölümü önceden TMSF tarafından alınmıştı. Dün de günlük hayatında kullandığı eşyalar taşıma şirketince denk yapılıp iki kamyona taşındı. Köşk’ün 13 çalışanı da buradan ayrıldı.

EVSİZ KALDI

Sabahın erken saatlerinden Boğaz kıyısındaki Aslanlı Köşk’e gelen kamyonlar TMSF avukatlarının eşliğinde eşyaları depoya taşımak için yükledi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER