Dedeler çetesi 40 yıl sonra yakalandı

Dedeler çetesi 40 yıl sonra yakalandı

Dedeler çetesi 40 yıl sonra yakalandı
60-78 yaşlarındaki beş kişi, sahte para basmaktan tutuklandı. Çetenin 40 yıldır gerçeğinden zor ayırt edilen para basmasının sırrı da açığa çıktı

Sahte para bastıkları gerekçesiyle düzenlenen operasyonda yaşları 60 ile 78 arasında değişen 10 kişi gözaltına alındı. İstanbul Mali Şube polisinin yaklaşık beş ay önce sahte para bastıkları şüphesiyle zanlılara yönelik teknik ve fiziki takip başlattığı öğrenildi. Kadıköy ve İkitelli'de bulunan üç matbaayı kullandıkları belirlenen çete üyelerinin yüklü miktarda sahte para basacağı bilgisine ulaşan polis, Kadıköy, Bağcılar, Fatih, Başakşehir, Ataşehir ve Pendik'de üç matbaa ile altı eve eş zamanlı baskın düzenledi.

YÖNTEMLERİ DEŞİFRE EDİLDİ
10 kişinin gözaltına alındığı operasyonda matbaa ve evlerdeki aramalarda da sahte para yapımında kullanılan iki adet 100 ve 200 Liralık para tabakası, paranın içine konulmak üzere Atatürk portresi ve emniyet şeridi ile sahte olduğu belirlenen 6 bin 490 içki bandrolü ile çok sayıda sahte evrak bulundu. Polis, kalpazanların gerçeğinden zor ayırt edilen sahte para için kullandığı bir yöntemi de ilk kez deşifre etti. Kalpazanların, iki parçadan oluşan kağıdın arasına filigranı yerleştirip pres makinelerinde bastırdıkları belirlendi. Yaşlılar çetesinin 40 yıldır sahte para bastıkları, kalpazanlıktan sabıkalarının da olduğu ancak bugüne kadar yaptıkları işin açığa çıkmadığı tespit edildi. Emniyette işlemleri tamamlanıp adliyeye sevk edilen zanlılardan 5'i serbest bırakılırken Hüseyin C., Savaş G., Mehmet C., Yasin K., ile Hakkı K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER