Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oyunu kullandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oyunu kullandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oyunu kullandı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oyunu kullandı
"Sonuçlar nasıl çıkarsa çıksın hayırlı olmasını temenni ediyorum"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrunnisa Gül ile birlikte ikamet ettikleri Dışişleri Konutu'ndan, oy kullanacakları Çankaya İlköğretim Okulu'na yürüyerek geldi. Gül ve eşi, 1103 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Abdullah Gül, oyunu kullanduktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Refernadum sonuçlarıyla ilgili sorulara şöyle cevap verdi:

"Bugün demokrasinin güzel yanlarından birini yaşadık. Önemli konular söz konusu olduğunda, demokrasilerde son sözü halk söyler. Bugün de onu sandıklarda söylüyor. Bugün akşam neticeler belli olacak. Nasıl çıkarsa çıksın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Neticeleri herkesin büyük bir saygı ve olgunlukla karşılaması gerektiğini, bütün halkımıza, tüm Türkiye'ye hatırlatıyorum.

Tabi ki siyasi mücadeleler çok yumuşak geçmez. Bazen sert ve çekişmeli olur. Bu çok partili sistemlerin doğasında olan bir şeydir. Bundan dolayı zaman zaman siyasiler miting medyanlarında niyetlerini aşan konuşamalar yapabilirler. Bütün bunların orada kalması kanaatindeyim. Söylenenler söylendi, orada bırakılması gerekir. Yarından itibaren Türkiye'nin kucaklaşarak önüne bakması gerekir. Enerjisini Türkiye'nin geleceğine, halkımızın mutlu olmasına, bunlarla uğraşmak gerekir. Neticeler hayırlı olsun şimdiden.

Türkiye'nin geleceğinin daima parlak olduğunu hepimizin daha fazla çalışması gerektiğini, hep beraber el birliği içerisinde geleceğimiz için çalışmak gerektiğini hatırlatmak istiyorum."

Bu akşam Türkiye A Milli Basketbol Takımı'nın ABD ile yapacağı maçla ilgili sorular üzerine ise Gül, maça gideceğini belirtti.

"Bu akşamki maça da gideceğiz. Türkiye için gurur kaynağı oluyor. Türkiye'de büyük organizasyonların yapıldığını görürseniz, ne kadar ilerlediğinin güçlendiğinin işaretidir bunlar. Büyük spor, müzik organizasyonları, bilimsel toplantılar, konferanslar, siyasi toplantılar, bütün bunlar artık Türkiye'de yapılıyor. Basket takımımızın başarılarının devam edeceğine inanıyorum. İnşallah bugün akşam da Türkiye'ye çok büyük bir başarı verecekler. Bugüne kadar geldikleri nokta çok büyük başarıdır, Türkiye için gurur kaynağı olmuştur."

 Video için tıklayınız...

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER