Erdoğan Güneydoğu'dan neticeleri aldı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, halk oylaması için oyunu Üsküdar Burhaniye'de kullandı.

Erdoğan Güneydoğu'dan neticeleri aldı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, halk oylaması için oyunu Üsküdar Burhaniye'de kullandı.

Erdoğan Güneydoğu'dan neticeleri aldı  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, halk oylaması için oyunu Üsküdar Burhaniye'de kullandı.
Erdoğan Güneydoğu'dan neticeleri aldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, halk oylaması için oyunu Üsküdar Burhaniye'de kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın gündeminde Güneydoğu'daki BDP'nin boykotu vardı. Güneydoğu Anadolu'da katılımın yüksek olduğunu belirten Erdoğan, oralardan neticelerin gelmeye başladığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, Kısıklı'daki ikametgahından Burhaniye İlköğretim Okuluna eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile geldi. Başbakan Erdoğan, burada 2130 numaralı sandıkta oyunu kullandı.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'daki Burhaniye İlköğretim Okulu'nda eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile oyunu kullandıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MİLLETÇE ÇOK ÖNEMLİ BİR KARARIN İÇİNDEYİZ

Bugün Türk demokrasisinin çok önemli bir kırılma noktasında olduğunu, Türkiye'nin çok önemli bir sınavdan geçtiğini belirten Erdoğan, ''Milletçe bugün çok önemli bir kararın içindeyiz. Arifesindeyiz demiyorum çünkü bir kaç saat içinde netice belli olacak. Hatta Güneydoğu Anadolu'nun bazı kırsal kırsal kesiminde sandıklar kapanmış, oralardan neticeler gelmeye başladı. Bu gösteriyor ki katılım iyi. Öyle zannediyorum ki neticeyi akşam alabileceğiz'' dedi.

TÜRKİYE'Yİ SIÇRATACAK SINAV

''Ülkemiz demokrasisi için, özgürlükler için bugünkü halk oylamasının çok önemli olduğuna inandığım kadar, Türkiye'yi sıçratacak bir sınav olduğuna inanıyorum. Halkımızın katılım konusunda gösterdiği hassasiyete de şahsım adına çok çok teşekkür ediyorum'' diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

HAKKARİ DIŞINDA KATILIM İYİ

''Sabahtan bu yana aldığım bilgiler, Hakkari dışında aslında iyi bir katılım var. Hakkari'de de yine var. Bu noktada da başta valilerimiz ve güvenlik güçlerimize çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu konuda halkı rahatsız eden kesimleri, iyi kontrol altına aldılar. Halkın sandığa gidişini rahatlattılar. Onların o beklediği boykot inşallah sandıklarda gözükmeyecek. Bundan önceki halk oylamasında da o bölgede belli oranda sandığa gitmeme vardı ki o insanların kendi inisiyatifidir, bireysel taktiridir, bu onların hakkıdır ama dayatmayla olduğu zaman bu antidemokratiktir.''

''ÖLDÜK ÖLDÜK DİRİLDİK''

Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Türk Basketbol Milli Takımı'nın finale yükselmesine ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, ''Öldük öldük dirildik ama son 4.5 saniye her şeyi değiştirdi. Hatta evimde eşim de '4.5 saniyede ne olur?' dediği zaman, '4.5 saniyede çok şey olur' dedim. Hakikaten 4.5 saniyede gördünüz, bir asist ve arkasından Kerem'in o attığı iki sayı, bizi finale taşıdı. Bundan çok çok mutluyuz. Temenni ederiz bu bu akşam bayramlarımızdan birisi de o olsun.''

FİNAL MAÇINI İZLEYECEK

Erdoğan, bu akşam Milli Takımın ABD ile oynayacağı final maçını da salonda izleyeceğini belirtti. Başbakan Erdoğan, dün akşam Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bu başarıyı paylaştığını, Federasyon Başkanı ile de görüştüğünü, takım kaptanı Hidayet Türkoğlu'nu da arayarak onun şahsında tüm kadroyu tebrik ettiğini dile getirdi.

Erdoğan, referandum sonuçları açıklandıktan sonra AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda konuşma yapacağını da bildirdi.

OĞLU VE GELİNİ DE AYNI SANDIKTA OY KULLANDI

Bu arada, Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile, oğlu Bilal ve gelini Reyyan Erdoğan da aynı sandıkta oyunu verdi. Başbakan Erdoğan'dan önce okula gelen Tenzile Erdoğan'ı torunu Bilal Erdoğan sandığa getirdi ve paravanın arkasına birlikte geçerek oy kullanmasına yardım etti.

Daha sonra Reyyan Erdoğan ve ardından Bilal Erdoğan oyunu kullandı. Bilal Erdoğan oyunu kullandıktan sonra ''Hayırlı uğurlu olsun'' dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER