Ceza yazılan minibüsçü E-5'i trafiğe kapattı

Ceza yazılan minibüsçü E-5'i trafiğe kapattı

Ceza yazılan minibüsçü E-5'i trafiğe kapattı
Kadıköy E-5 Uzunçayır mevkiinde, minibüs şoförleri, ayakta yolcualdıkları için polisin kendilerine sürekli ceza kesmesi nedeniyleE-5'i trafiğe kapattı. Kendisine ayakta yolcu aldığı için ceza kesilen ve ehliyetine el konulan Gebze-Harem hattında çalışan Şenol İkizer adlı minibüs sürücüsü Uzunçayır mevkiinde minibüsünün üzerine çıkarak aracını ve kendini yakmak istedi. İtfaiye ekiplerinin su sıkarak minibüsten indirdiği sürücü gözaltına alınırken olay sonrasında minibüsçüler E-5'i çift yönlü olarak trafiğe kapattı. Yaklaşık 2 saatsüren eylem çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesi sonucu sona erdi. 

Bir süredir minibüslerinde ayakta yolcu almasını önlemek içinuygulanan caydırıcı cezalar nedeniyle minibüsçüler çeşitli zamanlardayol kapatarak eylem yapıyordular. En son dün E-5 Kadıköy Uzunçayır mevkiinde minibüsüne ayakta yolcu aldığı gerekçesiyle kendisine 300 lira ceza kesilen ve ehliyetine el konulan Gebze-Harem hattında 34 M5750 plakalı minibüs şöförü Şenol İkizer aracını yol kenarına çekereküzerine çıktı.

Eline aldığı benzin bidonunu dökerek aracını ateşevereceğini söyleyen İkizer, olay yerine gelen polisler tarafından birtürlü ikna edilemedi. Polisin ikna çabalarının sonuç vermemesi üzerineolay yerine itfaiye ekipleri çağrıldı. Bu sırada diğer minibüsçüler deolayı duyarak arkadaşlarına destek için olay yerine geldi. Uzun süreikna edilemeyen İkizer elindeki benzin bidonunu bir anda aracınüzerine ve kendi üzerine dökerek kendini ve aracı yakmak istedi. Busırada olay yerindeki itfaiye ekipleri tazyikli su sıkarak sürücü İkizer'i etkisiz hale getirdi.

İtfaiyenin müdahalesi sonrası minibüsçülerle, polis ve itfaiyeekipleri arasında arbede yaşandı. Minibüsün üzerindeki sürücü aşağıindirilirken, yüzlerce sürücü minibüsleriyle E-5 Karayolu'nu trafiğekapattı. Minibüsçülerin eylemi nedeniyle E-5 Karayolu hem Harem  hemde Ankara istikametinde trafiğe kapandı.

 Sürekli trafik polisleri tarafından kendilerine ceza kesildiğinisöyleyen öfkeli minibüsçüler, bir türlü ikna edilemedi. Eylem devamederken olay yerine gelen İl Emniyet Müdür Yardımcısı Tuğrul Pek, minibüsçülerle konuştu.

Tuğrul Pek, yaptıklarının İstanbul halkınakarşı bir suç olduğunu belirterek, yolu açmamaları halinde müdahaleedileceğini söyledi. Sürücüler ise Pek'e" Bu yasak neden sadece bize var neden otobüslere yok. Otobüslere ayakta 40-50 yolcu alınabiliyor,onları ne denetleyen var ne de ceza yazan.

Biz ayakta bir yolcu bile alsak polis hemen cezayı kesiyor. Madem toplu taşımaya bir standart getirilmek isteniyor, o zaman otobüslere de ayakta yolcu alınmasın.

Biz çifte standart uygulanmasını istemiyoruz. Bu haksızlığa sonverilsin" diyerek tepkilerini dile getirdiler. Bu isteklerinin gerekliyerlere iletileceği sözünü alan sürücüler minibüslerine binerek yolutrafiğe açtı. Yaklaşık 2 saat süren eylem nedeniyle E-5 Karayolu'nda çift yönlüolarak kilometrelerce uzunlukta araç kuyruğu oluştu.

Birçok vatandaş aracından inerek gideceği yere yürümek zorunda kaldı. Eylem sırasında olay yerinden geçmekte olan ve ayakta yolcu uygulaması nedeniyle cezaalmaktan korkup, kaçmaya çalışan iki minibüs de kaza yaptı.

Olaydaminibüsteki yolcular hafif yaralanırken, şöförler sürekli bu kovalamacanın yaşandığını belirtti.

Yasalar gereği ayakta yolcu alan minübüs söförlerine 60 tl  cezakesiliyor bu ceza Ağustoy ayı itibarıyla minübüslerde ayakta yolcusayısı üzerinden 60  tl ceza yazılacak münübüsürücüle ise bu durumda hiç bir şöförün evine ekmek götürümeyeceğini söyledi asıl eylemler Ağustos ayından bonra başlayacağını iddia ettiler

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER