Böyle uçak gördünüz mü?

Böyle uçak gördünüz mü?

Böyle uçak gördünüz mü?
Muhtemelen torunlarınız görecek

Uçak yolcuları bugün Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı’nda uçak üreticisi Airbus’ın Konsept Uçağı ile uçuşun geleceğine bir göz atma imkanına sahip olacaklar.

Çoğu tamamen hayal ürünü olan görseller 2050 yılında – teknolojik gelişmelerin hızına bağlı olarak 2030 yılında da gerçekleşebilir – hava taşımacılığının nasıl görüneceğini resmediyor. Airbus’ın malzeme, aerodinamik, kabin ve motor uzmanları bir araya gelerek gelecekte yolcuların isteklerine cevap verecek tamamen hayal ürünü olan bu tasarımı ortaya çıkardılar. Ultra uzun ve ince kanatlar, yarısı gövdeye gömülü motorlar, U biçiminde bir kuyruk ve hafif “akıllı” gövdesi ile uçağın daha çevreci ve eko-verimli olması amaçlanıyor. Bunun sonucunda da daha az yakıt ile emisyonu önemli miktarda azaltırken daha sessiz bir ortamda çok daha konforlu bir uçuş sağlıyor.  

Airbus Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Charles Champion: “Airbus Konsept Uçağı, uzun vadede uçakların nasıl görüneceği ile igili mühendislerin hayallerini yansıtıyor. Bu gerçek bir uçak değil ve sahip olduğu tüm teknolojik özellikler, gerçekleştirilebilir olmakla birlikte, gösterildiği gibi uygulanmayabilir. Burada hayal gücümüzü çalıştırdık ve günlük sınırlarımızın dışına çıktık. Airbus Konsept Uçağı ile dünyanın dört bir yanından gençleri bizimle çalışmaya özendirerek hava taşımacılığının avantajlarından yaralanmayı sürdürürüken bir yandan da çevre üzerindeki etkilerini azaltmaya devam edebiliriz.”

Kısa süre once yapılan bir ankete gore 2050’nin yolcuları çevreye daha fazla duyarlı olacaklar ve hava taşımacılığının öneminin de daha fazla farkında olacaklar. 35 yaşın altındaki İngiliz halkı için ‘çevresel etkenler fiyatın ardından ikinci sırada yer alıyor’ 55 yaşın üstündekilere göre ise ‘havalimanına ulaşım kolaylığı, uçuş süresi ve konfor’ öncelikler arasında yer alıyor. 35 yaşın altındakiler aynı zamanda gelecekte daha fazla uçmak istiyorlar. Yüzde 40’dan fazlası bugün gerçekleşen her iki uçuş için 2050’de en az üç uçuş gerekeceğini düşünüyor. Onda biri ise bugünkünden en az iki kat daha fazla uçmayı bekliyor.

htekonomi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER