Bu da bedava ayva izdihamı

Bu da bedava ayva izdihamı

Bu da bedava ayva izdihamı
Bu da bedava ayva izdihamı
Belediye binası önünde halka ücretsiz dağıtılan 35 ton ayva kısa sürde bitince halk araçlara hücum etti


Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde belediye tarafından ilçe halkına ücretsiz ayva dağıtıldı. Belediye binası önündeki araçlar dolusu ayvanın dağıtımı esnasında büyük izdiham oluştu. Tonlarca ayva kısa sürede tükendi.

HAMSİDEN SONRA AYVA

Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, ilçedeki hizmetleriyle vatandaşların gönlünde adeta taht kurdu. İlçede başlattığı değişik kampanyalarla dikkatleri üzerine çeken genç başkan, geçtiğimiz günlerde Trabzon'dan getirttiği 25 ton Karadeniz hamsisini ilçe halkına bedavaya dağıtarak et ve balık fiyatlarındaki fahiş rakamları protesto etti. Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul'un bedava Karadeniz hamsi dağıtmasının ardından Balıkesir'deki hamsi fiyatları 7 TL'den önce 2 TL, ardından 1 TL'ye geriledi.Balık piyasasındaki fiyatları dengeleyen Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, bu defa da halka bedava ayva dağıttı. Önce balık ardından meyve dağıtımıyla dikkatleri üzerine çeken Başkan Ertuğrul, bu tür hizmetlerin devam edeceğini açıkladı.

BELEDİYENİN BAHÇESİNDEN TOPLADIĞI AYVALARI HALKA DAĞITTI

Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, mülkiyeti belediyeye ait olan 130 dönümlük arazinin 70 dönümünün meyvelik olduğunu, buradaki ayvaları toplayıp halka ücretsiz olarak dağıttıklarını, dağıtmaya devam edeceklerini söyledi. Belediyenin ziraat bahçesindeki ağaçlardan ayva toplama çalışmasına da katılan Başkan Ertuğrul, imkanlar dahilinde en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını kaydetti.

Özgür Ertuğrul, "Belediyemize ait 130 dönümlük ziraat bahçemiz var. Geçtiğimiz günlerde vatandaşımıza destek amacıyla 15 ton hamsi dağıtmıştık, büyük rağbet görmüştü. Bu hafta da belediyemize ait bahçemizdeki bu ürünleri vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtmaya karar verdik. Belediye demek halk demek, belediye için her şey para demek değildir. Bu şekilde hizmetlerimiz devam edecek. 130 dönüm arazinin 70 dönümü meyvelik, 60 dönümü daha önce kiraya veriliyormuş ama randıman alınmamış. Bu önümüzdeki yılbaşında araziyi komple sürüp buğday ekeceğiz ve bu ürettiğimiz buğdayları da değerli Sındırgı halkına yine ücretsiz şekilde dağıtacağız. Bugün 25 ton ayva dağıtacağız diye hesapladık ama 35 tonu geçti. Daha toplayamadığımız 15-20 ton ayva var. Onları da ileriki günlerde okullarımızın yemekhanelerine, öğrenci yurtlarına, cezaevine dağıtacağız. Cuma günü namaz çıkışı cami önlerinde vatandaşlarımıza ikram edeceğiz. Sonuçta bizi belediye başkanı olarak halk seçti. Halka hizmet de bizim görevimiz. Halka hizmet Hakka hizmet düsturu ile çalışıyoruz. İnsanlar memnunsa biz daha da memnun oluruz. Elimizden geldiği kadar vatandaşımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Keşke imkanlarımız iyi olsa da vatandaşlarımıza daha büyük işler becerebilsek" diye konuştu.

ZAM AYVASI DEĞİL, GERÇEK AYVA

Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, Sındırgı'da bedava hamsinin ardından bedava ayva dağıtmalarıyla alakalı olarak belediyeyle ilgili ilçede yayılan dedikodulara da cevap verdi. Vatandaşların, "Bunların ardından suya zam gelecek galiba, ayvayı tam yiyeceğiz" şeklinde dedikodu ve esprilerin yapıldığını söyleyen Başkan Ertuğrul, "Evet, başkan balığı dağıttı, arkasından ayvayı dağıttı, bu bize su zammı olarak geri mi dönecek acaba diye espriler var. Ama merak etmesinler. Vatandaşımız, normal şu gördüğünüz ayvayı yiyecek. Bizde başka türlü ayva yedirmek yok" dedi.

Belediyenin ziraat bahçesinden toplanan 35 tondan fazla ayva 1 saat içinde tükendi. Ayva almak için araçla hücum eden vatandaşlar izdihama yol açarken bazıları ayvaları kasalarıyla birlikte alıp götürdü. Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul kendi arazilerinde buğday ekip hasatta ise bu ürünü de ilçe halkına yine bedava dağıtacaklarını bildirdi.

İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER