Bitlis turist akınına uğrayacak "New York'ta Beş Minare" filminin Bitlis tanıtımına katkı sağlayacağı söyleniyor...

Bitlis turist akınına uğrayacak "New York'ta Beş Minare" filminin Bitlis tanıtımına katkı sağlayacağı söyleniyor...

Bitlis turist akınına uğrayacak
Bitlis turist akınına uğrayacak
"New York'ta Beş Minare" filminin Bitlis tanıtımına katkı sağlayacağı söyleniyor...


Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül'ün yaptığı ''New York'ta Beş Minare'' filminin, Bitlis'in tanıtımına büyük katkı sunacağını söyledi.

Alaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vizyona giren ''New York'ta Beş Minare'' filmiyle, Türkiye ve dünyanın gözünün Bitlis'te olacağını belirtti.

Bitlis'in, ''Beş Minare'' türküsüyle bilinen bir kent olduğunu ve bunun yapılan bu filmle daha da pekişmiş olduğunu ifade eden Alaydın, şöyle konuştu:

''Bitlis'te Beş Minare türküsüyle tanınan Bitlis, New York'ta Beş Minare filmiyle birlikte akıllarda daha çok kalacak. Bu filmle Bitlis ön plana çıktı. Görsel olarak Bitlis'in tarihi sulieti filmde ön planda. Filmde baştan sona kadar Bitlis'in geçmesi, kentin tanıtımı açısından çok önemli. Bizler yerel yönetim olarak milyonlarca dolar harcasaydık bu tanıtımı yapamazdık. Dünya çapında Bitlis'in tanıtımının yapılması bizim için çok önemli. Göreve geldiğimiz günden bu yana, 'Bitlis'in tarihi özelliklerini ve güzelliklerini nasıl ortaya çıkarırız' diye plan yapıyoruz. Turizm altyapısını oluştururken de önümüze tanıtımı hedef olarak koymuştuk. Tanıtım çok önemli.''

Filmle Mahsun Kırmızıgül'ün Bitlis'e jest yaptığını belirten Alaydın, şunları söyledi:

''Kırmızıgül, yıllar önce konser vermek için, Bitlis'e gelmişti. O zamandan beri kafasında böyle bir projenin oluştuğunu ifade etmişti. Kırmızıgül, böylelikle projesini hayata geçirdi ve Bitlis'e büyük bir jest yaptı. Kırmızıgül'ün tanıdığı çok sayıda Bitlisli dostları var. Kırmızıgül, bölge insanı ve Bitlis'i iyi biliyor. Böyle bir jest yaptığı için kendisine teşekkür ediyoruz.''

-''BİTLİS TURİST AKININA UĞRAR''

Bitlis'te turizmin altyapısının oluşturulması gerektiğini dile getiren Alaydın, vizyona giren filmle, Bitlis'in yerli ve yabancıların akınına uğrayacağına inandığını kaydetti.

''Bitlis turizm altyapısında geriler de olmasına rağmen, kentin isminin bu şekilde ön plana çıkması bizim işimizi zorlaştırdı'' diyen Alaydın, şöyle devam etti:

''Çünkü daha çok enerji ve performans sarf edip, Bitlis'i turizme hazırlamamız gerekiyor. Bütün herkesin Bitlis'i gelip görmesi bizim için çok önemli bir katma değer olacak. Bundan çok iyi bir şekilde faylanmamız gerekiyor. Bize çok iş düşüyor. Turizmin altyapısını oluşturmamız lazım. Göreve geldiğimizden bu yana söylediklerimizin ne kadar doğru olduğunu görüyoruz. Bitlis doğal güzellikleriyle, tarihiyle ve küçük olması nedeniyle, bilinen bir şehir değil. Ama bu filmleri izleyenler bizi arıyor ve Bitlis'in çok güzel olduğunu söylüyorlar. Bu gibi film ve tanıtımlar Bitlis'i bilmeyenler açısından çok önemli. Filmde 70'li yıllarda yaşanan bir kan davası anlatılıyor. Ama günümüzde kan davaları çok fazla yaşanmıyor.''

Alaydın, Bitlis'in insanların çok rahat yaşadığı ve güvenlik açısından da bölgenin ve Türkiye'nin en huzurlu ilk 10 ili arasında yer aldığını dile getirdi.

-''BİTLİS AÇIK HAVA MÜZESİ KONUMDA''

Bitlis'in açık hava müzesi konumunda olduğunu bildiren Alaydın, kentte değerlendirebilecekleri tarihi hanların, köprülerin, hamamların, kalelerin, kervansarayların, medreselerin ve camilerin bulunduğunu kaydetti.

Alaydın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bura açık hava müzesi konumda bir şehir. Bitlis'ten çok daha fakir ve elinde bir veya iki eser olan yerler, kenti tarihi şehir yapma noktasında gayret sarf ediyor. Bitlis'in açık hava müzesi konumunda olmasına rağmen, hak ettiği yerde değil. Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen'de, Bitlis'i İspanya'nın Toledo şehrine benzetiyor ve Türkiye'de tarihi şehirler arasında en çok Bitlis'i sevdiğini söylüyor. Bu bizim için çok önemli. Biz Bitlisliler kendi eser ve değerlerimize sahip çıkmasını bilmiyoruz. En büyük sıkıntımız bu. Hemşehrilerimiz turizmden para kazanmayı gördüklerinde, kendi değerlerine sahip çıkma noktasında en azından bizimle birlikte hareket edecekler. Böylece projelerimize sahip çıkacaklar.''

AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER