ÜMRANİYE MEYDANINA KAVUŞUYOR!

ÜMRANİYE MEYDANINA KAVUŞUYOR!

ÜMRANİYE MEYDANINA KAVUŞUYOR!
ÜMRANİYE MEYDANINA KAVUŞUYOR!

Meydanı olmayan Ümraniye’ye büyük bir meydan kazandırma sözü veren Başkan Hasan Can, imajını değiştirdiği Ümraniye’ye şimdi de prestijli bir meydan kazandırıyor. Yaklaşık 25 dönümlük meydanın altına 5 katlı bir de yer altı otoparkı yapılacak.

 Göreve geldiği 2004 yılından bu yana başlattığı hizmet seferberliği ile Ümraniye’yi İstanbul’un parlayan yıldızı haline getiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ilçeye dev bir kalıcı eser daha kazandırıyor. Başkan Hasan Can, meydanı olmayan Ümraniye’ye yaklaşık 25 dönümlük bir alanı kapsayan büyük bir meydan yaptırıyor.

VATANDAŞLAR RAHAT NEFES ALACAK

    Yaptırdığı parklar ve yeşil alanların yanı sıra, kent merkezinde vatandaşların rahat nefes alabilmelerinin yanı sıra, dinlenme, alışveriş v.b ihtiyaçlar için de kullanabilecekleri meydan, ilçenin en işlek noktalarından birine yapılıyor. Sütçü Caddesi ve Alemdağ Caddesi kesişimindeki meydan, 25 dönümlük bir alana sahip olacak.

    İGDAŞ BİNASI YIKILIYOR, İLKÖĞRETİM OKULU TAŞINIYOR

    Meydan çalışmaları kapsamında, Ümraniye Gaffar Efendi Sokakta bulunan 90’lı yıllarda inşa edilen İGDAŞ binası ve 50 yıllık Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu deplase edilecek. Nisan ayında projeye başlayan Ümraniye Belediyesi, yeni okul yapımıyla işe koyuldu. Yıkılacak olan 25 derslikli mevcut Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu yerine, 40 derslikli, spor salonu olan modern bir okul binası yapımına başlayan Ümraniye Belediyesi, yeni okul binasını 2. eğitim dönemine yetiştirmeyi hedefliyor.

    1.250 ARAÇLIK YER ALTI OTOPARKI YAPILACAK

    Ümraniye Belediyesi, meydanın altına 1.250 araçlık büyük bir yer altı otoparkı da yaptırıyor. Projenin 2. etabında yapımına başlanacak otopark, bölgenin trafik sorunlarını da önemli ölçü de çözüme kavuşturacak.

    BAŞKAN HASAN CAN: ‘ÜMRANİYE NEFES ALACAK’
    
    Hayata geçirdikleri sayısız projelerle Ümraniye’yi yepyeni bir vizyona kavuşturduklarını söyleyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, yapımına başladıkları meydan projesi ile Ümraniye’ye kalıcı bir hizmet daha kazandıracaklarını belirtti. Hiç meydanı olmayan Ümraniye’nin gelişen fiziki yapı, artan nüfus ve yapılaşma ile bir meydana ihtiyaç duyduğunu ifade eden Başkan Hasan Can, yapımına başakladıkları meydanla vatandaşların rahat nefes alabilecekleri bir alana kavuşacaklarını söyledi. Başkan Hasan Can, meydanın tamamlandığı takdirde, çevre düzenlemesi, yer altı otoparkı ve diğer fiziki özellikleriyle bölgeye apayrı bir değer katacağını da sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER