2011 (ÖSYS) Üniversiteye başvurular başladı

2011 (ÖSYS) Üniversiteye başvurular başladı

2011 (ÖSYS)  Üniversiteye başvurular başladı
2011 (ÖSYS)  Üniversiteye başvurular başladı  Üniversite adaylarını, yükseköğretime giriş heyecanı sardı

Başvuru ve sınav bilgilerinin yer aldığı 2011-Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu ÖSYM'nininternetsitesinde yayımlandı. Kılavuz bu yıldan itibaren sadece internetten edinilebilecek; dağıtım ve satışı yapılmayacak. Sınava Giriş Belgesi de adayın adresine gönderilmeyecek. Bundan sonra aday, bu belgeyi YGS başvuru işlemi sırasında kendisine verilen şifre ile ÖSYM'nin '//ais.osym.gov.tr' internet adresinden edinecek.

Şifre hem 2011-ÖSYS'nin bütün aşamalarında hem de öğrencinin sonraki yıllarda ÖSYM ile ilgilielektronikortamda yapacağı bütün işlemlerde gerekli olacağından aday tarafından özenle saklanması gerekiyor. Sınava gireceği yer bilgisini içeren Sınava Giriş Belgesi'ni temin etme, yerleştirme ve sınav sonuç bilgilerini öğrenme, yükseköğretim programları tercihini girme ve bazı bilgileri değiştirmede bu şifre kullanılacak.

Başvuru merkezindeki görevli tarafından onaylanarak adaya verilen '2011-ÖSYS Başvuru Kayıt Bilgileri' adlı belgenin de saklanması isteniyor. Çünkü şifre, bu belgede yer alıyor. Yeni şifre edinmek isteyenlerin, nüfus cüzdanları ile şahsen başvuru merkezleri, ÖSYM sınav merkezi yöneticilikleri ve ÖSYM bürolarına başvurmaları ve 2 TL hizmet ücreti ödemeleri gerekiyor.

Kılavuzda, başvuru işlemleri, puanların hesaplanması, sınavların uygulanması, üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ile ilgili ayrıntılı bilgiler bulunuyor. ÖSYS'ye başvuruda ortaöğretim kurumu (okul) müdürlükleri, ÖSYM sınav merkezi yöneticilikleri ve ÖSYM büroları başvuru merkezi olarak görev yapacak.

Adayın başvuru merkezine giderken yanında doldurulmuş Aday Bilgi Formu, fotoğraf ve TC kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı veya pasaport, mezun öğrenciler için ortaöğretim diplomasının resmi onaylı bir sureti, özürlüler içinsağlıkkurulu raporlarının bir örneği ile özürlerine ilişkin özgeçmişlerini ayrıntılı olarak anlatan bir dilekçe vebankadekontu olması gerekiyor. Başvuru merkezi görevlisi tarafından Aday Bilgi Formu'ndaki bilgiler ile birlikte adayın web kamerayla alınacak fotoğrafı elektronik ortama aktarılacak. Adayların, bundan sonra başı açık fotoğraf vermeleri gerekmiyor. ÖSYM, sınav güvenliğini artırmak için de yeni bir uygulama başlattı. Buna göre, sınavda her adaya poşette verilecek soru kitapçığı ve cevap kağıdı üzerinde adayın fotoğrafı, kimlik bilgileri ve soru kitapçığı numarası bulunacak. YGS, 27 Mart 2011 Pazar günü tek oturumda yapılacak. YGS sonuçları '//sonuc.osym.gov.tr' internet adresinden öğrenilebilecek. Evlere sonuç belgesi gönderilmeyecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER