Pastırma ve sucuk ucuzladı

Pastırma ve sucuk ucuzladı

Pastırma ve sucuk ucuzladı
Pastırma ve sucuk ucuzladı   Et fiyatlarının gerilemesi nedeniyle ünlü Kayseri pastırma ve sucuğu ucuzladı Et fiyatlarının gerilemesi nedeniyle ünlü Kayseri pastırma ve sucuğu ucuzladı. Birinci kalite pastırmanın kilosu 55 liradan 45 liraya, sucuğun kilosu ise 22 liraya kadar düştü.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, birinci kalite olarak adlandırılan sırt, kuşgömü, tütünlük ve antrikot cinsi pastırmanın kilosu 55 liradan 45 liraya, şekerpare, dilme, eğrice, mehle ve kenar cinsi 2. kalite pastırmanın kilosu 45 liradan 35 liraya, döş, omuz ve kürek cinsi 3. kalite pastırmanın kilosu da 30 liradan 27 liraya düştü.

Birinci kalite evlik sucuğun kilosu 27 liradan 22 liraya, ikinci kalite seçme sucuğun kilosu ise 25 liradan 18 liraya indi.

İşlenmiş et ürünlerinden olan sosis, salam, jambon, kavurma fiyatları da değişik oranlarda ucuzladı.     

ET FİYATLARI DÜŞTÜ

Pastırma-sucuk üreticisi ve Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada,pastırma sucuk fiyatlarının ucuzlamasının, et fiyatlarının gerilemesinden kaynaklandığını söyledi.

Şaban Ünlü, ''Kurban Bayramı sonrası et tüketimi azalınca fiyatlar gerilemeye başladı. Yerli karkas etin kilosu 14 liraya kadar indi. İthal karkas et ise 12 liraya satılıyor. Büyükbaş hayvan ve et ithalatının devam etmesi de piyasayı kontrol altına aldı. Et fiyatları ucuzlayınca pastırma ve sucuk fiyatları da ucuzladı. Fiyatların düşmesi sonucu talebin ve üretimin artmasını bekliyoruz'' dedi.

Pastırma-sucuk satıcılarından Abdullah Akçakoyunlu da fiyatların düşmesinin hem satıcıları, hem de müşterileri memnun ettiğini söyledi.

Akçakoyunlu, ''Biz müşterimizi memnun edersek satışlarımız da artış gösterir. Fiyatların düşmesi hem satıcıları, hem de tüketicileri sevindirdi. Satışlarımız şimdi biraz arttı'' dedi.

ET BALIK KURUMU TÜM ŞUBELERİNİN ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA

ET BALIK KURUMU İSTANBUL ŞUBELERİNİN ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER