YAPI KREDİ SİGORTA SATILIYOR

YAPI KREDİ SİGORTA SATILIYOR

YAPI KREDİ SİGORTA SATILIYOR
YAPI KREDİ SİGORTA SATILIYOR
Yapı Kredi sigorta bölünme sonrası yeniden satışa çıkıyor

"2008yılında satış vitrinine konan ancak global ekonomik kriz nedeniyle satışı ertelenen Yapı Kredi Sigorta yeniden görücüye çıkmaya hazırlanıyor.
Temmuz ayı sonunda start verilen Yapı Kredi Sigorta ile Yapı Kredi Emeklilik'in kısmi bölünme işleminin yılsonuna kadar tamamlanması ardından da Yapı Kredi Sigorta'nın satışa sunulacağı söyleniyor.

Yabancıların Türk sigorta sektörüne ilgisinin oldukça yüksek olduğunu ifade eden bektör yetkilileri , Yapı Kredi Sigorta ile Yapı Kredi Emeklilik'in ayrı iki şirkete dönüşeceği ve satış işleminin kısmi bölünme sonrasında daha rahat gerçekleştirilebileceği görüşünde. İlk olarak 2008 yılında satışa çıkan Yapı Kredi Sigorta ile dünyanın en büyük sigorta şirketleri ilgilenmişti.

Talip olan şirketler arasında 1989 yılından bu yana Türkiye hpazarında faaliyet gösteren İtalyan Assıcurazioni Generali, Fransız Axa, Teb Sigorta'yı alarak Türkiye'ye adım atan Zürich Finansal Hizmetler Grubu ubulunuyordu. Avrupa'hıh en büyük sigorta şirketlerinden Allianz ve Aegon'nun adı yine Yapı Kredi Sigorta'ya talip olan şirketlerle birlikte anılmıştı.

 Almanya'nın üçüncü büyük sigorta şirketi Talanx'ın başkanı Herbert Haas, Yapı Kredi Sigorta satışının ilgilerini çektiğini söylemişti. Alman Sigorta devi talanx'ın iştiraki olan HDI İnternatioanal, 2006 yılında İhlas Sigorta'nın tamamını satın alarak türk pazarına girmiş ve şirketin adını da HDI Sigorta olarak değiştirmişti.
vatan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER