Kuş ve Balık yiyerek hayatta kaldı

Balık avına çıktığı tekne Büyük Okyanus'ta kaybolan Meksikalı Jose Salvador Alvarenga 13 ay denizde kaldıktan sonra geçen hafta bir adaya çıktı.

Kuş ve Balık yiyerek hayatta kaldı
Kuş ve Balık yiyerek hayatta kaldı

Balık avına çıktığı tekne Büyük Okyanus'ta kaybolan Meksikalı Jose Salvador Alvarenga 13 ay denizde kaldıktan sonra geçen hafta bir adaya çıktı.

Alvarenga'yla bir arkadaşının içinde bulundukları teknenin ortaya çıkan bir teknik sorunun ardından sürüklenmeye başladığı anlaşılıyor.
Arkadaşının teknenin kontrolünü kaybetmelerinden bir süre sonra yaşamını yitirdiğini söyleyen Alvarenga, denizdeyken kuş eti, çiğ balık ve kaplumbağayla beslendiğini kaydediyor.

Daily Telegraph gazetesinin haberindeki ayrıntılara göre, Alvarenga'nın 13 ay süren yolculuğu Marshall Adaları'na bağlı mercan adalarından Ebon Atoll'da son bulmuş.

Alvarengo ''Yemek için bir kuş öldürmüştüm ki ağaçları gördüm'' diyerek şöyle devam ediyor:

''Ağlamaya başladım, karaya ulaştım ve uyudum. Sabah uyandığımda bir horozun öttüğünü duydum. Küçük bir ev, ardından da bağırıp çığlık atan iki yerli kadın gördüm... Üzerimde kıyafetim yoktu, sadece iç çamaşırım vardı, o da yırtıktı.''

Ebon Atoll adasında araştırma yapan Norveçli antropoloji öğrencisi Ola Fjeldstad BBC'nin sorularını yanıtlarken, ''Bir grup arkadaşla tekneye ulaştık önce... Teknenin gövdesine deniz kabukları ve bazı deniz hayvanları yapışmıştı. Teknenin içinde ise, canlı bir kuş yavrusu, ölü bir kağlumbağa, kaplumbağa kabukları ve balık kılçıkları vardı'' dedi.

Norveçli öğrenci, kazazedenin fiziken ve ruhen kötü göründüğünü de aktarıyor.
Arkadaşı çiğ et yiyemediği için öldü

Kazazedenin teknede birlikte seyahat ettikleri arkadaşının denizde bulundukları sırada aylar önce öldüğünü söylediği belirtiliyor.

Yetkililer, kazazedenin karides ve köpekbalığı avcılığı yaptığını, 37 yaşında olduğunu ve Meksika'nın Guatemala sınırındaki Tapachula kasabasında yaşadığını söylediğini aktarıyor.

Daily Telegraph'ın haberine göre, Alvarenga 21 Aralık 2012'ta arkadaşı olduğunu söylediği, 15 yaşındaki Ezekiel'le köpekbalığı avı için günübirlik denize açıldıklarını, ancak teknenin motorunun bozulmasının ardından sürüklenmeye başladıklarını anlattı.

Kazazedenin anlatımlarına göre, bir süre karanın yakınlarında, sonra ise Okyanus'ta sürüklenmeye başlamışlar. Yine Alvarenga'nın anlatımlarına göre, arkadaşı çiğ et yiyemediği için hayatını kaybetmiş.

ABD'nin adadaki büyükelçilik yetkililerinden Norman Barth, kazazedenin aslında El Salvador doğumlu olduğunu, ancak daha sonra Meksika'ya yerleştiğini ve 15 yıldır bu ülkede yaşamakta olduğunu aktardı.

ABD Büyükelçisi Thomas Ambruster ise, ''Filipinler'deki Meksika makamlarıyla temas kurulduğu ve bir yetkilinin adaya gelmekte olduğu anlaşılıyor. Teknede bir Meksika vatandaşı daha varmış, ama maalesef denizdeyken hayatını kaybetmiş'' dedi.

2006 yılında Büyük Okyanus’ta sürüklenen ve 9 ay Marshall Adaları'ndan birinde yaşayan 3 Meksikalı balıkçı kurtarılmıştı. Balıkçılar, yağmur suyu içip, kuş ve balık yiyerek hayatta kalmayı başarmıştı.


Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2014, 18:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109