Cehennem, ilk Türkiye'de satılacak

ABD’li yazar Dan Brown’un son kitabı Inferno’nun (Cehennem) Amerikadan önce türkiyede satılacak

 Cehennem, ilk Türkiye'de satılacak
 Cehennem, ilk Türkiye'de satılacak

 ABD’li yazar Dan Brown’un son kitabı Inferno’nun (Cehennem) Amerikadan önce türkiyede satılacak

Tüm dünyada 14 Mayıs günü raflarda yer alması için farklı ülkelerden gelen çevirmenler İtalya ve İngiltere’de belirlenen özel güvenlikli iki sığınakta aralıksız olarak 45 gün boyunca çeviri gerçekleştirdi.

Haftanın 7 günü dışarıya iletişimleri kapalı bir halde penceresiz bir ortamda çalışan çevirmenlere silahlı korumalar eşlik etti.

İngiltere’deki sığınağa da Türkiye’den de çevirmenler Petek Demir ve İpek Demir ile editör Hülya Şat’ın gittiği biliniyor.

ABD'li ünlü yazar Dan Brown'un 14 Mayıs'ta piyasaya çıkacak son kitabı "Inferno"nun (Cehennem) aralarında Türkçe'nin de bulunduğu yabancı dillere çevirisini gerçekleştiren çevirmenlerin, 2 ay boyunca İtalya ve İngiltere'de kelimenin tam anlamıyla "cehennem hayatı" yaşadığı ortaya çıktı.

ŞİFRELİ USB

Türk çevirmenler dosyalarını bulundurduğu USB'lerin (Flash Bellek) dahi şifreyle korunduğu ve şifreyi yanlış girmeleri halinde USB'nin kendi kendini imha ettiğini belirttiler.

"Da Vinci Şifresi", "Kayıp Sembol", "Melekler ve Şeytanlar" kitaplarıyla dünya çapında üne kavuşan ABD'li yazar Dan Brown'un son kitabı "Inferno"nun (Cehennem) 14 Mayıs'ta piyasaya çıkacak çevirilerinin hazırlanması sürecinde, kitabın korsan yayıncıların eline geçmemesi için çevirmenlerin yoğun güvenlik önlemleri altında çalıştırıldığı ortaya çıktı.

Şubat-Nisan 2012 tarihleri arasında Dan Brown'un İngiltere ve İtalya'da çalıştığı yayınevleri Transworld ile Mondadori'nin ofislerinde özel güvenlik görevlileri nezaretinde çalışan çevirmenler, yaşadıklarını İtalyan TV Sorrisi e Canzoni dergisine anlattı.

Çeviri işi için Mondadori Yayınevi'nin Milano yakınlarında ayarladığı bir yeraltı sığınağında çalışan çevirmenlerden Fransız Carole Del Port, tüm zorluklara karşın Dan Brown'un yeni eseri üzerinde çalışmanın bulunmaz bir deneyim olduğunu söyledi.

İlk önce Türkiye'de çıkacak

Dan Brown'un ajansı, kitabın 14 Mayıs'ta ABD'yle aynı anda yayınlanacağı ülkeleri, daha önceki kitapların satış rakamlarını baz alarak belirlediği kaydedildi.

Kitap, ABD'nin dışında Türkiye, Hollanda, İsveç, Danimarka, Norveç, İtalya, Almanya, Fransa, Finlandiya, İspanya ve Brezilya'da piyasaya sürülecek. Ancak kitap, en doğudaki ülke olduğu için saat farkıyla, dünyada ilk olarak Türkiye'de satışa çıkacak.

Inferno’nun (Cehennem) İndirmek için tıkla


Dan Brown hayranı Türk okuyucular da kitabın ilk bölümünü //www.altinkitaplar.com.tr adresinden, Altın Kitapların Facebook hayran sayfasından ve Twitter sayfasından verilecek link ile 17 Mart Pazar gününden itibaren ücretsiz olarak indirip okuyabilecekler.

Kitabın 1.bölümünü ücretsiz olarak okumak için buraya tıklayarak uygulama sayfasına ulaşabilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2013, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109