Ataşehir Uluslararası Tiyatro Festivali'nin Galası Gerçekleşti

Ataşehir Belediyesi tarafından sekizincisi düzenlenen Uluslararası Ataşehir Tiyatro Festivali, bu yıl ilk kez “kırmızı halı” geçidiyle açıldı.

Ataşehir  Uluslararası  Tiyatro Festivali'nin Galası Gerçekleşti
Ataşehir  Uluslararası  Tiyatro Festivali'nin Galası Gerçekleşti

Ataşehir Belediyesi tarafından sekizincisi düzenlenen Uluslararası Ataşehir Tiyatro Festivali, bu yıl ilk kez “kırmızı halı” geçidiyle açıldı.



Galaya çok sayıda ünlü tiyatro oyuncusu katıldı.
Ataşehir Belediyesi tarafından sekizincisi düzenlenen Uluslararası Ataşehir Tiyatro Festivali, bu yıl ilk kez “kırmızı halı” geçidiyle açıldı. Mustafa Saffet Kültür Merkezinde gerçekleşen festivalin galasına CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yanı sıra aralarında Haldun Dormen, Metin Akpınar, Yavuz Seçkin, Veysel Diker, Hakan Yılmaz gibi isimlerin de yer aldığı birçok sanatçı katıldı. 14.00’da başlayan galada usta tiyatrocu Haldun Dormen’nin hayatını anlatan video gösterimi yapıldı. Ardından Haldun Dormen’nin öğrencilerinin gerçekleştirdiği müzikal tiyatro performansı salondaki konukların büyük beğenisini aldı.

Festivalle ilgili konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Ataşehir Belediyesi olarak bu yıl 8’incisini düzenlediğimiz uluslararası tiyatro festivalinin ana teması ‘Her Halde Tiyatro’ olarak belirledik. Ülkemiz olağanüstü hallerden geçiyor. Karamsarlığı umuda çevirmenin, karanlığı aydınlatmanın bir yolu da sanattan ve özgür düşünceden geçtiğine inanıyoruz. Çünkü sanatın ve özgür sanatçının toplumsal değişimin anahtarı ve aydınlanma ideallerinin öncüsü olduğunu düşünüyoruz. Kültürel yozlaşmanın beraberinde mutlak itaat getireceğine inananlar çağdaş değilse sanatı ve sanatçıyı hedef almakta asla vazgeçmezler. Tiyatro, hem sanattır, hem edebiyattır hem de politikadır. Çünkü tiyatro seyircisine, ülkesine bir toplumun kaderinin yönünü değiştirir, dönüştürmenin bir mücadelesidir. Tarihin karanlık sayfalarında yok olmaya mahkum olan otoriterin ve karanlığın panzehiridir. Bu nedenle ölümsüzdür. Ne mutlu bize ki bu inançla ve bilinçle 8 senedir ülkemizin en önemli tiyatrolarının önemli oyuncularını ve değerli eserlerini Ataşehir’de halkımıza sunuyoruz” dedi.

Ataşehir Belediyesi, gala sonunda katılımlarından dolayı Haldun Dormen’e plaket takdim etti.


Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2017, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109