ATAŞEHİR’DE ÖĞRENCİLERE BAĞIMLILIK SEMİNERİ VERİLDİ

“Bağımlılık Nedir?” ve “Hayır Diyebilme Becerileri” konulu bilgilendirici seminerde madde bağımlılığının zararları, bağımlılıkla mücadelede izlenecek metotlar anlatıldı.

ATAŞEHİR’DE ÖĞRENCİLERE BAĞIMLILIK SEMİNERİ VERİLDİ
 ATAŞEHİR’DE ÖĞRENCİLERE BAĞIMLILIK SEMİNERİ VERİLDİ

Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Bağımlılık Nedir?” ve “Hayır Diyebilme Becerileri” konulu bilgilendirici seminerde madde bağımlılığının zararları, bağımlılıkla mücadelede izlenecek metotlar anlatıldı. Düzenlenen seminerde 304 öğrenciye ulaşıldı.
Ataşehir Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle yürütülen “Yeni Hayat Projesi” kapsamında öğrencilere yönelik “Bağımlılık Nedir?” ve “Hayır Diyebilme Becerileri” konulu seminer 20 Aralık Çarşamba günü İbrahim Müteferrika Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlendi.
Seminerde; bağımlılık nedir, fizyolojik bağımlılık süreci nasıl oluşur, bağımlılık döngüsü ve süresi, tolerans ve yoksunluk dönemi nedir, uyuşturucu madde ile ilk temas nasıl olur, bağımlı tedavisinin hedefleri ve yapılacaklar, bağımlılığa neden olan maddelerin neler olduğu, bağımlılığın sebepleri ve süreçleri, kişide nasıl bir tahribat bıraktığı, bağımlılığı önleyici faktörler, hayır demenin yolları Psikolog Dostcan Kazak tarafından bir sunum eşliğinde öğrencilere anlatıldı.
Madde kullanımının bireylerde geliştirdiği psikolojik ve fiziksel değişimleri slaytlar eşliğinde anlatan Kazak, “Bağımlılık herkes için eşittir. Bağımlılar güçsüz ya da iradesiz oldukları için bağımlı olmazlar. Bağımlı olduktan sonra güçsüzleşirler” dedi.
“Sigara içmek büyüme göstergesi değildir.”
Seminerde sigara bağımlılığı konusunda da bilgilendirilen öğrenciler, sigara, alkol ya da diğer maddeleri kullanmanın bir “büyüme” göstergesi olmadığı anlatıldı.
Dostcan, “Benim iradem güçlüdür, ben bağımlı olmam, ben kontrol edebilirim, bir kere kullanmaktan bir şey çıkmaz, herkes kullanıyor bir şey olmuyor, ara sıra kullanmakla bir şey olmaz, sadece zayıf bireyler bağımlı olur demeyin bunlar doğru bildiğiniz yanlışlardır” dedi.
“Hayır Demeyin Bilin”
Hayır Diyebilme Becerileri hakkında da öğrenciler bilgiler veren Kazak, “Hayır demek için çok fazla düşünmeyin ve direkt olarak hayır demeyi deneyin. Aslında alacağınız tepkinin hayal ettiğinizin yarısı bile olmadığını göreceksiniz” dedi.
Yapılan seminerde toplamda 304 öğrenciye ulaşıldı. Seminerler haftada iki gün olmak üzere Ataşehir’deki diğer okullarda da devam edecek.
Seminerde ayrıca Sosyolog-Sosyal Çalışmacı Sevda Çamak tarafından Yeni Hayat Gençlik Merkezi’in hizmet politikası ve yapılan faaliyetleri hakkında öğrencilere detaylı bilgiler anlatıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER