Ataşehir'de Hayvanları Birlikte koruyup, Birlikte sevelim

47 İlköğretim okulunda 25.000 öğrenciye ‘’ Birlikte koruyup, Birlikte sevelim’’ projesi kapsamında ulaşıyoruz. Bu önemli projeyi kamu oyuna duyurmada katkınızı bekliyoruz.

Ataşehir'de Hayvanları Birlikte koruyup, Birlikte sevelim
Ataşehir'de Hayvanları Birlikte koruyup, Birlikte sevelim

47 İlköğretim okulunda 25.000  öğrenciye ‘’ Birlikte koruyup, Birlikte sevelim’’ projesi kapsamında ulaşıyoruz. Bu önemli projeyi  kamu oyuna duyurmada katkınızı bekliyoruz.
 
Daha bilinçli ve sevgi dolu bir bireyin oluşması   ve  bu duyguların  davranışa dönüşerek duyarlı bir toplum yaratılması yolunun, dünyaya umutla bakan çocukların empati ve hoşgörü duygularının geliştirilmesinden geçtiğinin farkındayız.
 
Bu kapsamda ilköğretim öğrencilerine hayvan sevgisini aşılamak,  hayatın onlarla daha güzel  ve tüm canlıların yaşama hakkına sahip olduğu bilincinin yerleştirilerek doğa ve yaşam dostu birer birey olmalarını desteklemek amacıyla  Ataşehir İlçesinde  bulunan 47 adet İlköğretim okulunda 25.000  öğrenciye ‘’ Birlikte koruyup, Birlikte sevelim’’ projesi kapsamında  hayvan sevgisi konulu eğitim semineri düzenlenecektir.

Proje paydaşları; Ataşehir Belediyesi, İstanbul Veteriner Hekimler Odası, Ataşehir Kent Konseyi, HAYTAP Hayvan Hakları  Federasyonu, Beşiktaş’ın taraftar gurubu Çarşı  ile Çevre ve Sokak Hayvanları Derneği Ataşehir Temsilciliği ortaklığında  23.03.2015 tarihinde saat 09;45 de  Ataşehir  Bilfen koleji ilköğretim okulunda eğitim çalışmasının başlangıcı yapılacaktır.
 
Eğitim kapsamında;


Hayvan sevgisi,

Hayvanlara nasıl davranmamız gerektiği ve hayvan davranışları ve hareketleri,

Hayvanların bakımı nasıl olmalı,

Hayvanlarında hissedebilen canlılar olduğu,

Bir hayvan sahiplenmek istiyorsak neler yapmalıyız,

Doğanın Can dostlarımızla bir bütün olduğu,

Sokak hayvanlarının da yaşam haklarının bulunduğunu

Kısırlaştırmanın ve aşılamanın önemi,

Sokak hayvanlarının ihtiyaçları,

Sokak hayvanları için neler yapabilecekleri

Hayvanların satın alınması yerine barınaklardan sahiplenilmesinin önemi

can dostlarımızı terk etmenin onlara acı ve ızdırap verdiği gerçeği eğitimimizin ana başlıklarını oluşturmaktadır.


Eğitime katılan çocuklara köpeklerle güvenli iletişim boyama kitapçığı ve sahipsiz hayvanlar adına çocuklara  yazılan maket mektup ve stickerlar dağıtılacaktır. Ayrıca Ataşehir Belediyesi dostluk maması çocuklarla birlikte can dostlarımıza ulaştırılacaktır.

 
İSTANBUL VETERİNER HEKİMLER ODASI YÖNETİM KURULU

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2015, 16:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER