ATAŞEHİR'DE EVİNİZE SAĞLIK GETİRDİK

Ataşehir Belediyesi kurulduğundan itibaren Sağlık İşleri Müdürlüğünce vatandaşlara sunduğu sağlık hizmetleriyle fark yaratıyor.

ATAŞEHİR'DE EVİNİZE SAĞLIK GETİRDİK
 ATAŞEHİR'DE EVİNİZE SAĞLIK GETİRDİK

Ataşehir Belediyesi kurulduğundan itibaren Sağlık İşleri Müdürlüğünce vatandaşlara sunduğu sağlık hizmetleriyle fark yaratıyor.
Evde Sağlık ve Sosyal Destek Hizmetleri kapsamında verilen “Sosyal Alarm Sistemi” hizmeti sayesinde Ataşehir’de bedensel engelli, kronik rahatsızlığı olan ve 65 yaş üstü vatandaşlar yararlanıyor.
Sağlık hizmetini vatandaşların evine kadar taşıyan Ataşehir Belediyesi 2012 yılından bu yana “Sosyal Alarm Sistemi” ile hizmetlerini aralıksız sürdürmeye devam ediyor.

SİZE BİR “BUTON” KADAR YAKINIZ
Bu sistem sayesinde, ani sağlık rahatsızlığı geçiren vatandaş,  evinde bulunan alarm butonuna bastığı an, sağlık ekipleri sistem üzerinden vatandaşın çağrısını görebiliyor. Böylelikle ani gelişen sağlık sorununda ekipler hızlı bir şekilde vatandaşın evine ulaşarak acil müdahalede bulunabiliyor.
Ayrıca, yaşlılığı ve bedensel engelliliği nedeniyle evinde özel tıbbi bakıma ihtiyacı olan Ataşehirlilerin kişisel bakım hizmeti de yapılıyor.
2016 Kasım ayı itibariyle toplam 678 aktif kullanıcı “Sosyal Alarm Sistemi” hizmetinden yararlandı.
Ataşehir Belediyesi; 444 17 00 Sağlık Hattı’nı arayarak “Sosyal Alarm Sistemi” hizmetinden yararlanabilirsiniz.




ATAŞEHİR'DE 7/24 ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETLERİMİZ

1.Tıbbi Danışmanlık Hizmeti

Acil ya da acil olmayan sağlığınızla ilgili her türlü konuda sorularınızı yöneltebileceğiniz, koruyucu ve yönlendirici bilgilendirme desteği alabileceğiniz deneyimli hekimlerden oluşan ekibimiz 7 gün 24 saat kesintisiz bir şekilde sizlere tıbbi danışmalık hizmeti sunuyor.

2. Acil Yardım Ambulansı Hizmeti

Acil durumlarda (kalp krizi, bilinç kaybı, koma, trafik kazası, vb.) 444 1 700 numaraya yapacağınız çağrı, Sağlık Hattı doktorları tarafından hızla değerlendirilerek, hastanın en yakın hastaneye transferi gerçekleştiriliyor.

Acil yardım ambulans ekibimizde;
- Doktor
- Acil Tıp Teknisyeni (ATT), Paramedik
- Sağlık Bakanlığı İlkyardım Sertifikalı Sürücü bulunuyor.

Bu hizmetten Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği acil durum kriterlerine uyduğu sağlık ekiplerince tespit edilmiş tüm vatandaşlarımız 7 gün 24 saat yararlanabiliyor.

3. Hasta Nakil Ambulansı Hizmeti

Ataşehir’de ikamet eden engelli ve 65 yaş üstü yatalak, sedye ile taşınması gereken hastaların evden sağlık kurumuna, sağlık kurumundan evine ya da sağlık kuruluşundan sağlık kuruluşuna nakli gerçekleştiriliyor. Vatandaşlarımız 7 gün 24 saat bu hizmetten faydalanabiliyor.


Evde Muayene

Söz konusu engelli ve 65 yaş üzeri Ataşehirlilerin acil durumları dışındaki sağlık problemleri doktorlarımız tarafından evlerinde ziyaret edilerek tespitleri ve kontrolleri gerçekleştiriliyor.

- Hemşirelik Hizmetleri

• Enjeksiyon uygulamaları
• Serum takma ve takibi
• Laboratuvar tetkikleri ve uygulamaları
• Sonda ve katater uygulamaları
• Kolostomi ve stoma bakımı
• Pansuman ve yara bakımı
• Tansiyon ve kan şekeri ölçümü

-Evde Kişisel Bakım

• Saç ve sakal tıraşı
• Tırnak kesimi
• Tuvalet ve banyo desteği

Bu hizmet evde yalnız yaşayan 65 yaş üstü, kronik rahatsızlığı olan, engelli ve kendi başına bu işlemleri yapamayacak durumda olan vatandaşlarımıza verilmektedir. 

Evde muayene, hemşirelik ve evde kişisel bakım hizmetleri mesai saatleri içerisinde veriliyor. 

ATAŞEHİR BELEDİYESİ İLETİŞİM

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER