Van’da depremzedelerin yardım malzemelerinin bulunduğu depo yandı

Van’da yaşanan 7.2 ve 5.6’lık depremlerin ardından Türkiye’nin dört bir tarafından ve yurt dışından gönderilen yardım malzemelerinin bulunduğu depoda yangın çıktı. Van’da yardım malzemelerinin bulunduğu depoda yangın

Van’da depremzedelerin yardım malzemelerinin bulunduğu depo yandı

Van’da yaşanan 7.2 ve 5.6’lık depremlerin ardından Türkiye’nin dört bir tarafından ve yurt dışından gönderilen yardım malzemelerinin bulunduğu depoda yangın çıktı.
Van’da yardım malzemelerinin bulunduğu depoda yangın
Karayolları 11’inci Bölge Müdürlüğü’ne ait depoda tutulan yardım malzemelerinin içinde çoğunluğu halı olmak üzere, çadır, battaniye, yatak, yorgan ve giyim malzemelerinin bulunduğu belirtildi.

Van Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne tahsis edilen depoda akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenden yangın çıktı. Depoda yanıcı maddelerin bulunması nedeniyle alevler kısa sürede büyüyüp, deponun tamamını sardı. Yangın nedeniyle Van merkez ve ilçelerde bulunan çok sayıda itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. İtfaiye ekipleri, alevlere müdahalede yetersiz kalınca bölgede bulunan Askeri birliklerden, Türk Hava Kurumu ve Orman İşletme Müdürlüğü’ne de yardım çağrısı yapıldı.

Van'da yardım deposunda yangın

Bölgeye ulaşan ekipler, saatler süren müdahalenin ardından alevleri kontrol altına alabildi. Bu arada yangının büyük olması nedeniyle de bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, olay yerine kimseyi bölgeye yaklaştırmadı.

YARDIM MALZEMELERİ VARDI

Depoda Türkiye ve yurt dışından gönderilen yardım malzemelerin bulunduğu öğrenildi. Daha önce dolu olan depoda bir kısım malzemenin dün itibariyle başka depolara taşındığı kaydedildi. Depoda çok sayıda halının yanı sıra, yardım çadırları, giyim malzemesi, bataniye, yatak bulunuyordu. Yangında depoda bulunan tüm malzemelerin kullanılmaz hale geldiği belirtildi.

KUNDAKLAMA ŞÜPHESİ

Bu arada Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün içinde bulunan depoda çıkan yangın birçok kuşkuyu da beraberinde getirdi. İlk başta kundaklama şüphesi üzerinde durulurken, daha sonra yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceği ihtimali ağırlık kazandı.

KIZILAY, ’BİZİMLE İLGİSİ YOK’

Kızılay Koordinatörü İsmet Kaytaz, deponun kendileriyle bir ilgisi bulunmadığını belirterek, "Depoda Türk Kızılay’ına ait hiçbir şey yok. Bir çöp malzemesi bile bu depoda bulunmuyordu. Biz malzemelerimizi Mevlana Kentleri’nde ve Van’daki Kızılay Şubemizde bulunduruyoruz. Bizim aracılığımızla gelen yardımları biz il özel idareye devrediyoruz. İl Özel İdaresi’de gıda malzemelerini İpek Yolu Caddesi üzerinde bulunan bir depoda tutuyoruz. Bildiğim kadarıyla da bugün yangın çıkan depodaki malzemeler başka depolara taşınıyordu. Depoda da bildiğim kadarıyla çadır, giyim malzemeleri vardı" diye konuştu.         Kaynak: Ataşehirliyiz.net

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER