PAMUKKALE - DÜNYANIN SEKİZİNCİ HARİKASI

Pamukkale Özellikle yaz aylarında kaplıcalar bu bölgenin en ilgi çekici yerlerindendir.

PAMUKKALE - DÜNYANIN SEKİZİNCİ HARİKASI

PAMUKKALE - DÜNYANIN SEKİZİNCİ HARİKASI

Pamukkale Özellikle yaz aylarında kaplıcalar bu bölgenin en ilgi çekici yerlerindendir.


Pamukkale'ye yöre halkı “Pamuk Kalesi” diyor. Önünüzde harika bir resim belirecek - güzel beyaz bir plato boyunca birçok termal akıntı akıyor, tebeşir kayasında sarkıtlar ve doğal havuzlar yaratıyor. Binlerce turist Marmaris'ten gelenler burayı yaz sezonunda ziyaret ediyor ve birçok kişi tekrar buraya dönüyor.

Özellikle yaz aylarında kaplıcalar bu bölgenin en ilgi çekici yerlerindendir. Ziyaretçiler bu doğal kaynaklarda yıkanmanın keyfini çıkarıyor. Pamukkale'nin hemen eteklerinde Roma döneminde ünlü ve zengin olan Hierapolis antik kentinin kazıları bulunmaktadır. Hierapolis bir zamanlar Roma İmparatorluğu'nun önemli bir dini, sanatsal ve ticari merkeziydi.
Bilgili bir Rus rehber eşliğinde gerçekleştirdiğimiz Pamukkale gezimizde bembeyaz teraslarda yürüyüş yapabilir, antik Hierapolis ve nekropolünü ziyaret edebilir, Kleopatra Havuzu'nda kraliyet banyosu yapabilirsiniz.

Хлопковый замок ПАМУККАЛЕ - Восьмое ЧУДО СВЕТА
Местные жители называют Памуккале «Хлопковым замком». Перед Вами предстанет удивительная картина — множество термальных ручьев текут по красивому белому плато, создавая в меловой породе сталактиты и естественные бассейны. Тысячи туристов из Мармариса посещают это место в течение летнего сезона, а многие люди возвращаются сюда повторно.
Горячие источники являются достопримечательностью этих мест, особенно в летние месяцы. Посетители любят купание в этих природных источниках. Прямо на окраине Памуккале находятся раскопки древнего города Иераполис, славящегося и процветавшего во времена Римской эпохи. Иераполис был когда-то важным религиозным, художественным и торговым центром Римской империи.
Во время нашей экскурсии в Памуккале, которая проводится с эрудированным русским гидом, вы можете прогуляться вдоль белоснежных террас, посетить античный Иераполис и его некрополь, и принять королевскую ванну в Бассейне Клеопатры.
 

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2024, 11:25

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER