Geleceğin şehri Lüleburgaz

City Awards Şehir Ödülleri Türkiye’ yarışmasında, Lüleburgaz Belediyesi’ne 2 ödül birden verildi.

Geleceğin şehri Lüleburgaz
 Geleceğin şehri Lüleburgaz 

City Awards Şehir Ödülleri Türkiye’ yarışmasında, Lüleburgaz Belediyesi’ne 2 ödül birden verildi.

Şehirlerin ve yerleşim yerlerinin geleceğe hazırlanmasını, insan mutluluğuna katkı sunmasını, yaşayan ve yaşatan şehirler olmasını teşvik etmek amacıyla, 9 Eylül Üniversitesi ve Şehir Ödülleri Platformunun düzenlediği ‘City Awards Şehir Ödülleri Türkiye’ yarışmasında, Lüleburgaz Belediyesi’ne 2 ödül birden verildi.
Yarışmada ‘Geleceğin Şehri’ ve ‘Yılın İlçe Belediyesi’ ödülüne layık görülen Lüleburgaz Belediyesi’nin, yıllardır geleceğe hazırlandığını belirten belediye başkanı Emin Halebak ödüllerle ilgili şunları söyledi:
Hem ‘Yılın Belediyesi’ hem ‘Geleceğin Şehri’
“9 Eylül Üniversitesi ve Şehir Ödülleri Platformu’nun yaptığı bir yarışma. Kentlerin, şehirlerin ve yerleşim yerlerinin geleceğe hazırlanması, insan mutluluğuna katkı sunması, yaşayan şehirler olması, yaşatan şehirler olması, bütün bu alandaki çalışmaların toplanıp derlenip insanların geleceğinde daha umut veren yerleşim birimlerine dönüştürmenin güzel örneklerini sunmak için yaptık. İzmir’de yapılan bu törende bir çok kuruma, kişiye, belediyelere, kaymakamlıklara, valiliklere, kalkınma ajanslarına, belediye birliklerine ve sivil toplum örgütlerine ödüller verildi. Bu törende Lüleburgaz Belediyesi iki ödül birden aldı. Bunlardan bir tanesi Yılın Belediyesi ikincisi ise Geleceğin Şehri Ödülü.


Geleceğe hazırlandık
Lüleburgaz Belediyesi bütün ekibiyle beraber ‘Yılın Belediyesi’ olabilmek için gerçekten yıllardır çok çalıştı. Stratejik plana uygun çalışmalar sürdürmekte ve bunu hayata geçirmekte. Bunun ödüllendirilmesi bütün ekibimi çok mutlu etti. Bundan sonra ‘Geleceğin Şehri’ ödülü ise hepimizin çok önem verdiği, hepimizin uğraştığı alan buydu. Bugünün Lüleburgaz’ını yapabilirsiniz ama geleceğin Lüleburgaz’ı için çalışmak, bunun için bir şeyler üretebilmek gerçekten kolay iş değil ve her belediyenin de yapabileceği işler de değil. O nedenle bunu çok önemsiyoruz. Yani biz öylesine bir kenti yaratmak için gayret sarf ediyoruz ve hayata geçirdiğimiz projeler öylesine projeler ki bizler burada olmasak da çalışanlarımız emekli olsa da Lüleburgaz geleceğe hazırlandı ve bu günden hazırlanmış olan kenti yaşamaya devam edecek. Bu her iki ödülden dolayı duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Tüm çalışanlarımın bundan duyduğu mutluluğu gözlerinden okuyorum. Onlar için hem moral hem destek olduğunu biliyorum. Tüm Lüleburgaz halkının da katıldığı bir yaşamla birlikte bu ödülleri fazlasıyla hak ettiğimizi düşünüyorum”

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2017, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109