Deniz otobüsü ’Kartepe’nin kaçırılmasında, Hedef İmralı mı?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait ’Kartepe’ adlı deniz otobüsü bu akşam PKK’lı olduğunu söyleyen silahlı kişi tarafından bomba tehdidiyle kaçırıldı. Geminin rotasını değiştiren teröristin İmralı'yı hedef aldığı iddiaları var. Karpete şu an seyir halinde... Hedef İmralı mı?

Deniz otobüsü ’Kartepe’nin kaçırılmasında, Hedef İmralı mı?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait ’Kartepe’ adlı deniz otobüsü bu akşam PKK’lı olduğunu söyleyen silahlı kişi tarafından bomba tehdidiyle kaçırıldı. Geminin rotasını değiştiren teröristin İmralı'yı hedef aldığı iddiaları var. Karpete şu an seyir halinde...
Hedef İmralı mı?
İZMİT- Gölcük arasında sefer yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait ’Kartepe’ adlı deniz otobüsü bu akşam PKK’lı olduğunu söyleyen silahlı kişi tarafından bomba tehdidiyle kaçırıldıKaptanı etkisiz hale getirip deniz otobüsünün rotasını değiştiren kişi üzerinde bomba taşıdığını söyledi. Tüm yolcuların cep telefonunu topladı. Deniz otobüsü şu anda İzmit Körfezi'nde seyir halinde... Sahil güvenlik botları takipte... Şu anda bir operasyon yok.

PKK'NIN İŞİ

Kocaeli Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu olayla ilgili şu bilgileri verdi:
" 17.45'te kalkan deniz otobüsümüz Gölcük istikametine yolcu götürüyordu. Kaptan'ın yanına gelen bir kişi üzerinde bomba bulunduğunu, 5 kişi olduklarını söylemiş. 'Biz PKK'nın HPG silahlı kanadıyız. Eylemimizi medya duysun' diye konuşmuş. Yalova istikametine yolculuk sürüyor. Kaptanın yardımcıları biz başka bir kişiyi görmedik diyor."

VALİ: 1 kişi olduğu net değil

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde İzmit-Gölçük seferini yapan yolcu vapurunda kaptanın bulunduğu bölüme giren bir kişinin kaptanı rehin aldığını söyledi. Vapurun kontrolünü ele geçiren kişinin İzmit Körfezi’nde vapuru dolaştırdığını dile getiren Topaca, "Vapuru kaçıranların bir kişi olduğu net
değil. Sadece kaptanın yanında bir kişi var. Güvenlik güçlerimiz olayla ilgili inceleme başlattı. Mürettebatla birlikte vapurda 21 kişi var" dedi.


HEDEF İMRALI MI?

PKK'nın eylemi olduğu anlaşılınca kaçırılan geminin rotasının Öcalan'ın bulunduğu İmralı adasına doğru çevrildiği iddiaları yoğunlaştı.

YALOVA TETİKTE

Bu arada Yalova Valisi Esengül Civelek'ten, 'Deniz polisi ile İDO ile her türlü tedbiri alıyoruz. Vapur yönünü bize çevirirse her türlü hazırlık içindeyiz' açıklaması geldi Tedbirler kapsamında, Yalova Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü önünde, Emniyete ait bir hız teknesi ile bir zodyak bot hazır bekletiliyor. Deniz Limanı Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, motorları çalışır vaziyetteki 2 teknenin önünde hazır vaziyette bekletiliyor.

BAKAN ANKARA'YA DÖNÜYOR

Bu arada Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, olay nedeniyle Erzurum gezisini iptal etti ve Ankara'ya dönme kararı aldı.

İDO SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait ’Kartepe’ adlı deniz otobüsünün İzmit- Karamürsel arasında sefer yaparken terör örgütü PKK’lı olduğunu söyleyen silahlı kişiler tarafından silah ve bomba tehdidiyle kaçırılması haberi üzerine Yalova Emniyet Müdürlüğü ekipleri de alarma geçti.

Deniz otobüsünün kaçırılması haberi üzerine Yalova Emniyet Müdürlüğü ekipleri, balıkçı barınağındaki Deniz Polisi noktasında toplandı. Uzun namlulu silah taşıyan ve çelik yelekler giyen polisler ’Polis1’ adlı sürat teknesi ve ’Polis 2’ zodiyak botla denize açıldı. Polis, feribot ve deniz otobüsü iskelelerinde de geniş güvenlik önlemi aldı.

SEFERLER İPTAL

Deniz otobüsünün kaçırılma haberi üzerine İstanbul ile Yalova arasında sefer yapan İDO’ya ait deniz otobüsü ve feribot seferleri de iptal edildi.
Yalova Valisi Esengül Civelek de Yalova’da her türlü tedbirin alındığını bildirdi.
Civelek, "Deniz polisi ile İDO ile her türlü tedbiri alıyoruz" dedi.   (Vatan)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER