Fikirtepe Çadırda buruk bayramlaşma

İstanbul Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm mağdurları Kurban Bayramı’nı çadırda geçirdi.

Fikirtepe Çadırda buruk bayramlaşma
 Fikirtepe Çadırda buruk bayramlaşma

İstanbul Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm mağdurları Kurban Bayramı’nı çadırda geçirdi

Kadıköy Fikirtepe Mahallesinde kentsel dönüşüm kapsamında bir firmayla anlaşan ancak evleri yıkılıp yenisi yapılmayan vatandaşlar çadırda yaşamaya başlamıştı.

Haziranda başlayan çadır kurma eylemi sonucu bölgede bir çadırkent oluşmuştu. Bölge halkı dün kurulan bu çadırkentte bir araya geldi ve bayramlaştı. Mağdurlar tarafından yapılan açıklamada buruk ve hüzünlü bir bayram yaşadıklarına dikkat çekildi ve şu ifadelere yer verildi: “Seçim öncesi verilen sözlerin yerine getirilmesini çadırkent başta olmak üzere, birçok adada patlak veren paylaşım sorunları ve aksayan kira ödemelerinin bakanlıkça takibini ve vatandaşları mağdur eden tüm firmalara artık ciddi bir ayar verilmesini istiyoruz. Önümüz kış, 80 güne yaklaşan ve mecburiyetten doğan çadırlarda yaşam sürecimize bakanlığın olumlu katkılarıyla müdahale etmelerini bitirmelerini bekliyoruz.”

FİKİRTEPE ÇADIRKENTTE NE OLMUŞTU?

İki yıl önce 600 hak sahibi aile Pana Yapı ile anlaştı ve evlerini terk etti. Bölgede bulunan evler yıkıldı. Aileler yeni evleri beklerken, inşaat başlamadı. 600 aile evlerini alamadığı gibi bir yılı aşkın süredir kira yardımı alamıyor.

Yetkililere seslerini duyurmak isteyen vatandaşlar son çare olarak temeli atılan ama inşaatın başlamadığı alanda çadır kurdu, eylem başlattı. Onlarca ailenin çadır kurduğu alanda geceli gündüzlü nöbet tutuluyor. 



Fikirtepe’de uzun zamandır devam eden kentsel dönüşüm çalışması kapsamında firmaların verdikleri taahütleri yerine getrmemesi sebebi ile 10 bini aşkın mağdur aile olduğu belirtiliyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2018, 20:04

İsa Kırım

YORUM EKLE
YORUMLAR
fikirtelim
fikirtelim - 6 yıl Önce

ankadanda bi haber yapın senedr bekliyoz pislik içinde tinercisi si den tutunda her şey var belamı istiyo kiptaş nen oldu sana sesini çıkmıyo senede sana yazıkkkbu milletin hakkını nasıl verecen

SIRADAKİ HABER