Topbaş, Kazan'da "Sabantuy Bayramı"nı kutladı

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da, "Sabantuy Bayramı" kutlandı.

Topbaş, Kazan'da
Topbaş, Kazan'da "Sabantuy Bayramı"nı kutladı

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da, "Sabantuy Bayramı" kutlandı. Tatarlar'ın milli bayramı olan ve yüzyıllardır kesintisiz kutlanan "Sabantuy Bayramı" dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katılan konuklar arasında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da yer aldı.

Şenlik alanını Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov ve gelen konuklarla birlikte gezen Topbaş, Tatar Türklerinin gelenekleri ile yakından ilgilendi. Tatar milli tatlısı "Çekçek" ve ekmek ikram edilen Topbaş'a Tatarlar'ın yemek kültürü ve giyimi hakında da geniş bilgi verildi.

Sabantuy'un resmi açılışını Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov ve Kazan Büyükşehir Belediye Başkanı İlsur Metşin ile birlikte gerçekleştiren Kadir Topbaş, konuşmasında şunları söyledi:

"Dost ülke Rusya Federasyonu, dost ve kardeş Tatar halkı, Tataristan Cumhurbaşkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı ve buraya gelenlerlerle birlikte olmaktan çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. İstanbul halkının size sevgilerini ve selamlarını getirdim. Kazan'a üçüncü ve Sabantuya da ikinci gelişim. Bu coşkuyu sizlerle paylaşmak çok güzel. Sizleri İstanbul'a davet ediyorum."

Sabantuy Bayramı'nı izlemeye gelenler meydanda gerçekleştiren sportif etkinlikleri izlerken zaman zaman kendileri de katıldı. Spor etkinlikleri arasında en büyük ilgiyi at yarışları ve Tatarların milli güreşi gördü. Güreşte şampiyon olan pehlivana, koç ve otomobil hediye edildi.

Sabantuy Bayramı, Rusya'nın 50'den fazla bölgesiyle birlikte dünyanın 20'den fazla ülkesinde düzenleniyor. Son senelerde İstanbul ve Eskişehir'de de Sabantuy Bayramı kutlanmaya başladı.


Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2014, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER